03 iun. Digital Interactive Arts la Cluj Never Sleeps
Programul de masterat Digital Interactive Arts, din cadrul Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai va fi prezent anul acesta la cea de a opta ediție Cluj Never Sleeps cu două lucrări reprezentative. Evenimentul se desfășoară între 3 și 5 iunie în Piața Unirii din Cluj-Napoca.
Tematica propusă în acest an de organizatorii Cluj Never Sleeps este „Connecting Realities”, un concept care reflectă relația dintre om, artă, natură și tehnologie. KI și Primavera, cele două instalații pe care studenții masteratului Digital Interactive Arts le vor prezenta, se aliniază perfect tematicii din acest an. Expoziția este coordonată și curatoriată de Adelina-Laura Bulibașa, lector specialist în cadrul programului de master și Florin Adrian Marc, student masterand al acestui program.
KI („copac”, în japoneză), este o instalație interactivă prin care publicul poate influența în mod deosebit starea și atmosfera scenariului cu ajutorul mișcărilor. Conceptul acestei instalații abordează problemele de mediu din prezent, cum ar fi: poluarea, defrișările și distrugerea habitatului natural al diferitor specii. Publicul va avea puterea de a proteja sau distruge un copac solitar care este înconjurat de structuri extraterestre, prin poziționarea lor în dreapta sau stânga ecranului. Proiectul este realizat de Andrei Boar, coordonat de Klaus Obermaier și Cristina Pop-Tiron.
Primavera este o instalație interactivă a cărei inspirație provine de la legenda zeiței romane Flora. Flora este considerată zeitatea florilor și a grădinilor, reprezentând renașterea eternă a vegetației din timpul primăverii. Publicul va prelua, astfel, rolul zeiței florilor, primind puterea de a manipula florile cu ajutorul gesturilor. Acest proiect este realizat de Andrei Panghe, coordonat de Rodica Mocan.