Licenţă

[:hu]

Secția Cinematografie, Fotografie și Media este una dintre cele mai populare secții ale UBB. Programul de studii oferă studenților o combinație de cunoștințe practice și teoretice pentru a obține calificări în domeniul cinematografiei (arta filmului, cinematografie aplicată/film publicitar) și al televiziunii.

Curriculumul este axat pe domeniile de specialitate: televiziune, artă cinematografică, instituții culturale, conținut new media și jurnalism cultural; include pregătire practică și teoretică, utilizarea echipamentelor, dezvoltarea abilităților creative ale studenților și a capacității de analiză critică, teoretică și istorică.

Studenții vor dobândi cunoștințe teoretice și practice care le vor permite să se integreze cu ușurință într-un mediu cultural și profesional din ce în ce mai dinamic și globalizat.

Începând cu anul al doilea, studenții pot alege între trei specializări:

 

Imagine de film și de televiziune

Multimedia: montaj și editare sunet

Regie de film și de televiziune

 

Pe parcursul celor trei ani de studiu, cursul programul prezintă mai multe formate media de film și televiziune, precum și principalele genuri de film.

Primul an de studiu este conceput pentru a preda elementele de bază ale fotografiei, filmului și televiziunii, precum și limbajul profesional.

Al doilea an de studii este dedicat genurilor scurte: media online; reportaje de televiziune; filmări complexe, în direct, cu mai multe camere; eseuri de film și multe altele.

În al treilea an, studenții își pot aprofunda cunoștințele în privința unor genuri mai complexe, cum ar fi scurt-metrajele, documentarele și teatrul de televiziune.

Cursul universitar este completat de tabere și ateliere profesionale, dar există și posibilitatea de a studia în străinătate (Erasmus).

În funcție de abilitățile și interesele lor creative individuale, absolvenții noștri de la Secția Cinematografie, Fotografie și Media pot ocupa locuri de muncă în următoarele domenii profesionale: cameraman, operatori lumini, editor de film (video), regizor de sunet, jurnalist video, reporter, producător audiovizual, fotoreporter, director de creație, realizator de filme de animație și realizator de emisiuni.

INFORMAȚII LEGATE DE ADMITERE

[:]