Despre

RO  I  HU  I  EN

Facultatea de Teatru și Film este o instituție academică multiculturală, cu o foarte bună reputație în ceea ce privește calitatea educației, excelența în cercetare, viața studențească activă și oportunitățile de colaborare cu parteneri din afara mediului universitar. Este una dintre cele mai importante facultăți de artă din România în domeniul Teatrului și cel al Cinematografiei și Media, unde predau profesori titulari și invitați cu o anvergurăprofesională și academică unanim recunoscută.Facultatea oferă cursuri practice și teoretice într-o abordare deopotrivă flexibilă și riguroasă, adaptată exigențelor artistice contemporane. Studenții facultății noastre pot opta pentru diverse specializări, cum ar fi actorie, regie de teatru, teatrologie, regie de film, comunicare audio-vizuală, imagine de film și TV, multimedia, media digitală interactivă, filmologie etc., cu piste complete de studii în limba română și maghiară, atât la nivel licență, cât și la nivel de master și, cu specializări în limba engleză la nivel de master. Facultatea de Teatru și Film oferă, de asemenea, un program de studii doctorale cu o perspectivă multidisciplinară în domeniul filmului, a studiilor media și a artelor performative.

 

Facultatea de Teatru și Film a fost înființată în 1991 ca departament în cadrul Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Alături de specializarea în domeniul Teatru, în 2004 a fost lansat un nou program: Cinematografie și Media. În anul 2005 facultatea a căpătat forma sa actuală, sub numele de Facultatea de Teatru și Televiziune, urmând ca, din 2018 să fie adoptată titulatură actuală.

 

Studenții din cadrul facultății noastre beneficiază de numeroase facilități tehnice specializate (echipamente, recuzită etc.) atât în spațiile facultății, cât și pe teren. Cele două reviste academice publicate de facultatea noastră, Ekphrasis. Images, Cinema, Theory, Media și Studia Dramatica sunt incluse în baze de date internaționale și cuprind cele mai recente cercetări în domeniile respective.

 

Facultatea de Teatru și Film organizează anual o serie de evenimente cum ar fi Galactoria (un spectacol care sărbătorește cele mai bune producții de teatru aleabsolvenților) și Gala CineMedia (programul anual de prezentare publică a producțiilor cinematografice realizate de studenții absolvenți),seria de conferințeCineMedia (conferințe internaționale anualecu participarea a numeroși specialiști de prestigiu), precum și ateliere și cursuri de master organizate în mod regulat de specialiști de renume. Facultatea de Teatru și Film este bine-cunoscută pentru rata mare de ocupare a studenților la absolvire.

 

Facultatea de Teatru și Film face parte din Universitatea Babeș-Bolyai, o instituție academică multiculturală, cu o tradiție foarte bogată și cu o excelentă reputație internațională. Facultatea noastră se află într-unul dintre cele mai dinamice centre culturale ale României, Clujul fiind gazda multor festivaluri și evenimente culturale prestigioase care constituie contextul numeroaselor colaborări cu organizații, instituții și specialiști în domeniu.