Imagine de Film și Televiziune

 

Secția Cinematografie Fotografie Media combină cursuri teoretice cu un ansamblu de ateliere practice, oferind studenţilorşansa unei calificări profesionale complexe în domeniile producţiei de televiziune, producţiei media şiproducţiei cinematografice.

După parcurgerea unei pregătiri teoretice şi practice generale, în anul I de studiu, studenţii au posibilitatea de a opta pentru una dintre cele patru rute de specializare.  Fiecare rută de specializare are discipline cu obiective specifice, dar şi unele discipline de trunchi comun. Însușirea abilităților practice, artistice dar și cele transversale, precum munca în echipă, se face prin parcurgerea unor teme comune în cadrul mai multor discipline de specialitate, acestea fiind considerate ca obiectiv principal al semestrului. Astfel fiecare student, indiferent de specializarea aleasă, va avea ocazia să parcurgă mai multe genuri media, în ordinea complexității lor.  În zona de interes a absolventilor secției noastre se regăsesc:

  • producții de televiziune: documentar, reportaj, stiri, talk-show , teleplay si alte programe de televiziune
  • producții pentru distribuție cinematorgafică: film de fictiune, documentar, film de animație,
  • producții multimedia: videoclip muzical, film experimental, film publicitar, instalații video și alte genuri hibride.

Caracterul interactiv al discuțiilor, nota de inovație și creativitatea cu care sunt abordate noțiunile teoretice și numeroasele exerciții filmate, fac din acestă specializare o îmbinare armonioasă între teorie și practică, într-un domeniu artistic care solicită intens potențialul, cunoștiințele acumulate și determinarea studenților.

Imaginea de film și televiziune este un domeniu vocațional de exprimare creatoare, care, folosind limbajul cinematografic, valorifică în egală masură talentul, personalitatea, cunoștiințele de specialitate și abilitățile de exprimare cu ajutorul echipamentelor de filmare.

 

Construcția de carieră

Director imagine (cod COR 265420), Videojurnalist (cod COR 265436), Reporter TV (cod COR 264212), Reporter operator (cod COR 264213), Producator audiovideo (cod COR 265430), Fotoreporter (cod COR 264208), Director de creație (cod COR 265432).