Imagine de Film și Televiziune

RO  I  HU  I  EN

Programul de licență în specializarea Cinematografie, fotografie, media cu durata de trei ani oferă pregătire teoretică și practică în domeniul studiilor de film și televiziune. Datorită succesului acestui program, numărul studenților admiși pe an (în prezent, aproximativ 15) e în continuă creștere.

 

Din anul doi de studii, studenții au oportunitatea de a alege între următoarele trei specializări:

 

  • Regie de film și TV. Studenții vor avea parte de o instruire profesională comprehensivă în domeniul regiei de film și TV. Pe lângă însușirea tehnicilor și echipamentului necesar să devină autori de film documentar și film publicitar, ei vor dezvolta o concepție regizorală proprie în cadrul unor discipline precum:Teoria regiei de film; Scriere creativă; Atelier de Film; Estetica filmului; Tehnici regizorale.
  • Imagine de film și televiziune: studenții studiază arta și practica cinematografiei și tehnica de film în cadrul unor cursuri precum Iluminare și exponometrie, Filmări complexe, Scenaristică, Scriere creativă, Istoria și Teoria Filmului, Filmul publicitar.
  • Multimedia, sunet, montaj: această linie de studiu are în vedere procesele de post-producție în film și televiziune și anume tehnici de sunet, servicii și programe de producție a materialelor video și a materialelor auxiliare. Studenții sunt inițiați în artele multimedia, instalații video, animație și alte tehnici hibride de film. Cursurile includ Sound design; Tehnici digitale: grafică de televiziune; Tehnici de animație; Efecte speciale.

 

În perioada celor trei ani de cursuri, candidații vor studia genuri de film și o varietate de formate de televiziune.

 

  • Primul an de studiu vizează limbajul general al genurilor audio-vizuale (film și televiziune).
  • Al doilea an vizează genuri mai scurte. O mare atenție este acordată subdomeniilor precum online media, reportaj de televiziune, scriere creativă și, nu în ultimul rând, tehnicilor de filmare.
  • Al treilea an de studii vizează genuri complexe precum scurtmetrajul, filmul documentar sau teleplay.

Formarea academică este completată de ateliere și de tabere de specializare, iar studenții vor avea ocazia să participe și la programe de studii în străinătate (Erasmus+).

 

CONSTRUCȚIA DE CARIERĂ

În urma obținerii diplomei și a suplimentelor de diplomă, absolvenții pot viza următoarele ocupații: Director de imagine, Regizor de lumini. Alte ocupații relevante: Videojurnalist, Reporter operator, Producător audio-video, Fotoreporter, Director de creație


FILM ÉS TÉVÉOPERATŐR – FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ