Tabăra de vară – Actorie de film și casting

Tabăra de vară – Actorie de film și casting

 

În perioada 12-17 iulie, Departamentul de Teatru organizează Tabăra de vară – Actorie de film și casting, în care studenții noștri vor avea oportunitatea de a întâlni profesioniști din industria filmului și de a participa la ateliere intensive concentrate pe tehnica actoriei de film, audiții, comunicare și improvizație în fața camerei, self-taping, marketing personal.

Suntem încântați să-i avem alături de noi în această săptămână pe: Domnica Cîrciumaru – director de casting, Cristina Flutur – actriță, Fatma Mohamed – actriță, Alexandru Mironescu – regizor și producător de film, Rareș Abraham – regizor de film și antreprenor cultural.

Proiect finanțat de Ministerul Educației.

Parteneri: DC Casting , 23 Film Studio & Media, Jolly Cluj-Napoca.

Mulțumiri speciale: Mona și Francisc Koós.

 

Domnica Cîrciumaru

Domnica Cîrciumaru este director de casting cu o experiență de peste 20 ani în film și televiziune, colaborând la peste 100 de filme românești și străine. A lucrat cu regizori naționali și internaționali, printre care: Francis Lee (God’s Own Country), Veit Helmer (The Bra), Claude Lelouch (What war may bring), Mick Davis (Modigliani), Joel Schumacher (Town Creek), Fredrick Bond (Charlie Countryman), Linda Yellen ( William & Catherine: A Royal Romance), Courtney Solomon (An American haunting), Cristian Nemescu (California dreaming), Christian Carion (Joyeux Noel), David Yates (Sex traffic) și alții. În ultimii nouă ani a făcut parte din echipa de producție a peste cincisprezece seriale tv românești și străine,  din care cel mai longeviv și de succes serial de comedie românesc, Las Fierbinți (20 de sezoane, 2012- prezent / ProTV), serialul tv românesc de dramă Vlad (4 sezoane, 2019-2021) / ProTV), serialele HBO RUXX si Umbre (3 sezoane), precum și seria suedeza Box 21,  regizată de Many Maserrat-Agah.

Domnica a început să lucreze ca asistent de casting în 2001, iar în perioada 2004 – 2012 a fost director de casting pentru cel mai mare studio de film din România, Media Pro Pictures. În 2013, Domnica și-a înființat propriul birou. Din 2015 este membră a International Casting Director Network (ICDN) și European Film Academy (EFA), iar în 2021 a devenit membră a Academiei Americane de Film (AMPAS).

Foto: Florentina Bratfanof

 

 

Cristina Flutur

Absolventă a Facultății de Teatru și Film din Cluj-Napoca, UBB (2004), Cristina Flutur s-a remarcat mai întâi ca actriță de teatru pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. A jucat aici în numeroase spectacole, în regia unor cunoscuți regizori români și străini, și pe scene internaționale cu ocazia diferitelor turnee. În 2012 debutează în film cu un rol principal în lungmetrajul După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, rol care îi aduce premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de Film de la Cannes. Își continuă cariera cinematografică și joacă atât în țară, cât și în afară, în franceză, engleză și italiană, în filme precum: Resistance, Raisa, Fragments of Gabi, Grain, Hawaii, When I Die the World Ends, Să nu ucizi, Cărturan, Villetta con ospiti, Une femme de notre temps. De asemenea, a participat ca membră a juriului la mai multe festivaluri internaționale de film.

Foto: Barna Nemethi

 

 

Fatma Mohamed

Fatma Mohamed este absolventă a Facultății de Teatru și Film, UBB (2002). Din anul 2002 este angajată a Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe și activează ca actriță și coregraf, semnând, printre altele, coregrafia spectacolului Trei surori în regia lui Radu Afrim. Începând din anul 2006 participă la atelierele conduse de David Esrig și colaborează cu Academia de Teatru și Film Athanor din Burghausen (Germania).

De-a lungul anilor, a mai jucat pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București și a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. A colaborat cu regizori de teatru precum: Alexandru Dabija, Cristian Theodor Popescu, Radu Afrim, Cristi Juncu, Cristian Ban, Eugen Gyemant, Ioana Păun, David Schwarz și alții.  În anul 2006 este distribuită în Katalin Varga, primul film al regizorului britanic Peter Strickland, film care marchează începutul unei colaborări consecvente între cei doi, concretizată în șase producții cinematografice. În 2020 este nominalizată la categoria Cel mai bun rol secundar feminin de către International Cinephile Society Awards pentru rolul Miss Luckmore din filmul In Fabric, regia Peter Strickland. În anul 2022,  Flux Gourmet, ultimul film al regizorului britanic, a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, fiind selectat în secțiunea Encounters. De asemenea, filmul a fost selectat la Transilvania International Film Festival, ediția 2022, în secțiunea No Limit.

Foto: Volker Vornehm

 

 

Alexandru Mironescu

Regizor român cu pregătire academică internațională și background în televiziune, Alexandru Mironescu este deținătorul unui Master in Fine Arts (Film și Televiziune), obținut la Savannah College of Art and Design (SCAD), după studii academice inițiale la U.N.A.T.C. I.L.Caragiale din București.

Cel mai recent film al său, Summer Planning / Planuri De Vacanță, este unul dintre cele douăzeci și unu de filme pre-selectate pentru Premiile Student BAFTA, la categoria ficțiune. Scurtmetrajul a fost proiectat la mai multe festivaluri de film de categoria A, precum Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, Festivalul Internațional de Film din Tallinn sau alte festivaluri calificatoare pentru OSCAR sau Premiile Academiei Europene de Film. Printre premiile adunate în parcursul festivalier al filmului, Summer Planning a câștigat Premiul Heart of Sarajevo pentru cel mai bun film studențesc la Festivalul de Film de la Sarajevo, Premiul pentru cel mai bun scenariu al Competiției Internaționale – Tel-Aviv I.S.F.F., Premiul pentru cel mai bun producător independent – categoria filme de școală și, de asemenea,  nominalizare la categoria Cel mai bun producător independent al anului la gala IPIFF 2022.

 

 

Rareș Abraham

Rareș Abraham este producător de film independent și antreprenor cultural. Prin 23 FILM (www.23film.ro) – casa de producție pe care a înființat-o în 2016 – demarează proiecte de film, printre care Pup-o MA 2 – Mireasa Nebună, Turnul din Pisa, Vineri 3, film care reprezintă debutul său în calitate de regizor-scenarist. În paralel cu activitatea de producție, Rareș Abraham, prin intermediul 23 FILM, este implicat în proiecte de educație alternativă, printre care amintim: „Transylvanian MoviePreneurs” (www.transylvanianmoviepreneurs.ro) sau „Roma Storie’s”.