Galactoria

Pentru mai multe informații, vă sugerăm să consultați pagina de Facebook a evenimentului.

„Galactoria” - O tradiție în Artele Spectacolului

În perioada 2-10 iunie, în Cluj-Napoca, va avea loc cea de-a XV-a ediție a festivalului „Galactoria”, festival dedicat specialiștilor în domeniul artelor spectacolului (și nu numai), precum și publicului larg, care va putea să se bucure în primele zile din vara acestui an de producțiile realizate de generația 2015-2018 a Facultății de Teatru și Televiziune, din cadrul Universității Babeș Bolyai, Cluj-Napoca. 
 
Galactoria este un eveniment marcă a Facultății de Teatru și Televiziune, Cluj, care se desășoară an de an și care pune în valoare generațiile absolvente, dându-le oportunitatea să iasă la rampă cu munca celor 3 ani în domeniul cercetării personajelor și esteticii scenice. 
 
Actorii, Regizorii, Teatrologii și profesorii lor au pus cap la cap cele mai bune texte și producții pe care au reușit să le pătrundă și să le exploateze în cei 3 ani de colaborare și acum ne invită să le urmărim și să ne lăsăm conduși în lumea poveștilor și a frumosului, totodată. 
 
Prin urmare, sunteți poftiți la o serie de spectacole, care mai de care mai inspirante și pline de culoare( realizate atât de linia română, cât și de linia maghiară), fiind lăsată la latitudinea dumneavoastră, de spectatori, judecata calitatității și complexității specializării în lumea artelor spectacolului. 
Previous
Next
Spectacolele se vor desfășura atât în cadrul Facultății de Teatru și Televiziune sau al Facultății de Litere, cât și în cadrul spațiului Enigma Cafe, Reactor de Creație și Experiment sau Fabrica de Pensule (și alte spații ce vor putea fi descoperite consultând programul evenimentului) și ele reprezintă munca a 4 regizori (şi colaboratorii lor), 34 actori, 7 teatrologi și a două echipe de profesori (maghiari şi români) practicanți ai meșteșugului teatral.
 
Teatrul este o artă fără de care viața noastră ar fi mai săracă și mai încețoșată, el relevându-ne lucruri peste care trecem ușor cu vederea sau valori pe care le avem, dar în care uităm să credem. Teatrul a fost de la începutul celor mai vechi timpuri și este, chiar și azi, un important factor social, care mobilizează oamenii și-i mână să se adune, trezindu-le nu de puține ori spiritul civic și pofta de viață. 
 
Noi credem că tinerii producători de spectacol merită atenția noastră și vă propunem să rupem puțin din timpul nostru pentru a merge la Teatru, să ne bucurăm și să le fim alături la început de drum, în cadrul „Galactoria 2018 ”.