FACULTATEA DE TEATRU ȘI FILM PARTICIPANTĂ LA PROIECTUL INTERNAȚIONAL EUROFABRIQUE

FACULTATEA DE TEATRU ȘI FILM PARTICIPANTĂ LA PROIECTUL INTERNAȚIONAL EUROFABRIQUE

Studenții Facultății de Teatru și Film (Master II. Regie și Arta actorului), ai ENSAD (Școala Națională de Artă și Design Paris), ai Universității din Florența (Departamentul de Istoria Teatrului) și ai UNATC (Arta Actorului) au avut ocazia să colaboreze la realizarea unor proiecte artistice în cadrul evenimentului Eurofabrique. Prezentarea celor 6 proiecte realizate în cursul săptămânii trecute a avut loc pe data de 9. Decembrie în spațiul Mushuroi (Piața 1. mai)

La coordonarea grupului de peste 40 de studenți s-au implicat Conf. univ. dr. Ștefana Pop-Curșeu, Conf. univ. dr. Filip Odangiu, Asist. univ. dr. Diana Aldea, Conf. univ. dr. M.C. Ranin, Ștefana Samfira (București), și noii parteneri Erasmus, Gianluca Stefani (Florența), Patrick Laffont de Lojo, Aurelie Zita și Anne Ferrer (Paris).

Plecând de la propunerea organizatorilor (Clusterul de Industrii Creative Transilvania, UAD, Asociația națională a școlilor de artă și design din Franța, Institutul Cultural Francez din Paris) de a ne apleca asupra problemelor actuale ale Europei și a mitlurilor care ne mai leagă sub tema generală a „Răpirii Europei“, grupul nostru de lucru (Grupul 3 din cele 4 alcătuite) a ales ca teren de gândire artistică și ferment creativ să pornească din două direcții: 

  1. Revizitarea mitlui lui Orfeu și Euridice, asociind Europa cu personajul mitologic feminin, iar artiștii plurali implicați, cu figura orfică. 
  2. Poemul contemporan al lui Kae Tempest, Europe is lost.

Aceste două direcții s-au întâlnit în cele mai diverse moduri artistice (asociind crearea de costume, scenografii și performativitate), și au deschis un câmp de cercetare bogat bazat pe colaborare creativă, brainstorming și feed-back continuu, în care atât studenții cât și profesorii au investit toată energia pozitivă de care au fost capabili.