Digital Interactive Arts prezent la Festivalul Sehsuchte Berlin

Participare internațională pentru programul de master Digital Interactive Arts la Festivalul Sehsuchte din Potsdam, Berlin

 

Programul masteral Digital Interactive Arts din cadrul Departamentului de Cinematografie și Media al facultății noastre a fost invitat, în perioada 21-24 aprilie 2022, la cea de-a 51-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc Sehsuchte, organizat de către Film University Babelsberg Konrad Wolf, din Potsdam, Berlin, Germania.

Coordonatori și studenți ai programului de master au expus într-o secțiune specială a festivalului, numită „Beyond the Frame”, dedicată, în premieră, artelor new media și proiectelor care implică folosirea creativă a tehnologiei sau a noilor forme de storytelling. Echipa facultății noastre a avut un aport remarcabil, prezentând 8 producții diferite:

  • Above and Beyond, creată de Andra Purdea:  o lucrare care îmbină într-un mod extrem de creativ ilustrația grafică și sunetul cu realitatea augmentată, oferind astfel publicului o experiență inedită.
  • Concrete Nests, lucrare coordonată de lect. Adelina-Laura Bulibașa și creată de Maria Scînteianu, Antonia Ciuc, Adrian Crăciunoiu, Adela-Maria Druță, Csilla Peter, Iasmina Iabloncic, Oana Petrea, Rareș Tabacu, Ors Tamas Rezi, Amanda Maier, Cosmina Prundurel, Anamaria Geger și Horațiu Florea, expune un univers transmedia care ilustrează modurile în care pandemia a influențat viețile personale ale indivizilor din toată lumea care trăiesc în apartamente.
  • Fluctuations of Us, coordonată de Cristina Pop-Tiron și realizată de Maria Scînteianu, Ors Tamas Rezi, Adrian Crăciunoiu, Adela-Maria Druță și Cosmina Prundurel, este o instalație interactivă care oferă publicului un spațiu unde fiecare poate trece prin diferite stări reale sau imaginate, cu ajutorul efectelor speciale, a sunetului și a modului abstract de a ilustra emoțiile.
  • Idiolect Chroma, coordonată de Adelina-Laura Bulibașa și realizată de Adela-Maria Druță, reprezintă o experiență interactivă imersivă care invită publicul să descopere extensiile ascunse, augmentate ale corpului uman cu ajutorul tehnologiilor new media.
  • Inner Equilibrium, coordonată de Cristina Pop-Tiron și realizată de Alexandru Eugen Nagy, este o instalație interactivă imaginată ca o experiență meditativă, plasată într-o lume fantastică, oferind astfel participanților posibilitatea să se îndepărteze de stresul de zi cu zi.
  • Morph:us, coordonată de Klaus Obermaier și Cristina Pop-Tiron și realizată de Ana Bocaniciu, Toma Bărbulescu, Lucia Codreanu, Adrian Florin Marc, Bogdan Dumitraș și Iustin Filip, este o instalație new media interactivă care explorează tărâmurile ascunse ale percepției umane, pornind de la conceptul proiecției astrale.
  • Sequentium, coordonată de Adelina-Laura Bulibașa și Arnau Gifreu Castells și realizată de Bogdan Șorlea, Dani Sărăcuț, Răzvan Micorici, Alexandra Cincea, Bogdan Florea, Emanuela Motrescu, Bence Prokop, Olivia Dumitriu, Gunay Mutlu, Ana-Bianca Tudorică, Andra Purdea, Ruxandra Hule, Teodora Zamfirache, reprezintă un proiect transmedia documentar care abordează subiectul morții prin transcrierea unei narațiuni care îndeamnă publicul către o călătorie exploratorie a unor aspecte precum pierderea, memoria sau moștenirea.
  • An Error has occured while searching for an Update, creată de Cristina Pop-Tiron, Andreea-Cristina Mircea și Mauricio Brito, este o instalație interactivă care îmbină analogul și digitalul în moduri inovative și surprinzătoare, invitând astfel publicul să experimenteze această lucrare, însă cu mare grijă.

Suntem extrem de mândri de colegii și studenții noștri care fac parte din acest program de master, le mulțumim pentru performanțele lor și le dorim la cât mai multe apariții internaționale pe viitor!