12 dec. Comunitatea Teatrală „Cinema de Vară” la Cluj
Activitățile Comunității Teatrale „Cinema de Vară” din Voivodina (Serbia) vor avea loc în acest weekend.
Facultatea noastră este co-organizator al acestei serii de evenimente, iar o parte din evenimente se vor desfășura chiar la noi Este o ocazie excelentă pentru studenții și colegii noștri de a cunoaște una dintre cele mai longevive inițiative de teatru și artă din Europa Centrală și de Est. Mai jos găsiți programul și câteva rânduri despre Cinema de Vară (mai multe detalii găsiți atașat). La atelierul Body Memory vor participa studenții anului 2 actorie maghiară, respectiv studenți al anului 1 actorie română. Ultimele 40 de minute, duminică vor fi deschise publicului.
Gardieni ai Sanctuarului (episodul 2023)
15 decembrie:
10-14 atelier Body Memory (locație: ZIZ – Art and Social Area)
20 – Minunatele zile ale săptămânii (locație: Teatrul Maghiar de Stat, Studio) spectacol teatru-dans, 55 minute
Bilete: https://www.huntheater.ro/ro/spectacol/660/minunatele-zile-ale-saptamanii/
16 decembrie:
10-14 atelier Body Memory (locație: Studio Radu Stanca)
15-16.30 Gardieni ai Sanctuarului (episodul 2023) – conversație cu Döbrei Dénes și Varga Heni, condus de Gálovits Zoltán, despre modul de a ține în viață o inițiativă artistică timp de 36 de ani, (locație: Sala Cinema)
17.30-19 – proiecție spectacol de teatru-dans Terra Voivodina, urmat de Q&A (locație: Sala Cinema)
17 decembrie:
10-16 atelier Body Memory* (locație: ZIZ – Art and Social Area)
* ultimele 40 minute deschise comunității FTF
Pe scurt despre Cinema de vară: Comunitatea Teatrală Cinema de Vară, ca organizație informală, și-a început activitatea în 1987, sub conducerea regizorului István Lálity și a actorului Dénes Döbrei, în orașul multicultural Subotica, care făcea parte pe atunci din Iugoslavia. În timpul războiului din fosta Iugoslavia, emigrarea forțată a membrilor comunității a însemnat că Cinema de Vară a putut fi văzut doar în manifestări ocazionale (în principal de cealaltă parte a graniței). Începând cu anul 2000, obiectivul cel mai important al membrilor care s-au întors, acum integrați în activitățile unei organizații oficiale, a fost acela de a transmite experiențele lor cât mai mult posibil, aducând astfel patria lor în fluxul cultural al Europei. Conducătorii organizației sunt Dénes Döbrei și Varga Heni, care au fost timp de mulți ani membri ai teatrului JEL din Orléans, condus de Josef Nadj.
Toate activitățile sunt gratuite, doar spectacolul lor din Teatrul Maghiar este cu bilet (10 lei pentru studenți cumpărat în avans)