The Living Room | Proiecție | GALACTORIA 2023

The Living Room | Proiecție | GALACTORIA 2023

Facultatea de Teatru și Film vă invită în data de 9 iunie, ora 19.00, în studioul Radu Stanca, la proiecția lungmetrajului „The Living room”, în cadrul festivalului Galactoria 2023.
„The Living room” reprezintă examenul de limbaj non-verbal al studenților, realizat în primul an de facultate, când au intrat în vigoare restricțiile privind distanțarea socială, iar cursurile au fost susținute în regim online. Proiectul se bazează pe comunicarea non-verbală. Studenții au realizat analiza de personaj astfel: fiecare student și-a ales și și-a construit un personaj, care s-a confruntat cu 11 situații ficționale, în timpul lockdown-ului; lockdown asemănător cu cel cauzat de virusului Coronavirus 19. Fiecare personaj a trebuit să acționeze în consecință, conform circumstanțelor personale. Trecând dincolo de greutățile tehnice întâmpinate de studenți(pe care au fost nevoiți să le depășească singuri), revelația surprinsă de acest proiect este următoarea: noi SUNTEM ceilalți- trăim pentru și prin ceilalți; prezența celorlalți ne modelează; așadar, limitarea interacțiunilor interumane poate duce la regresie și atavism. Cele 11 “situații” prin care a trebuit să treacă fiecare personaj sunt: “Prezentarea personajului”, “ABC-ul pandemic”, “Tabloul”, “Aerul e toxic!”, “Singurătatea”, “Ușa e încuiată!”, “Coșmarul”, “Lucrurile scapă de sub control/Going Crazy”, “Crăciunul”, “TalentShow-ul” și “Animalul”.
Accesul este gratuit în locurilor disponibile.

Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și de Facultatea de Teatru și Film, organizat împreună cu wave hub și Asociația Ataraxia