Studenții și profesorii noștri, la TIFF 2024

Studenții și profesorii noștri, la TIFF 2024

Studenții, absolvenții și cadrele didactice ale Facultății de Teatru și Film vor fi prezente în cadrul celei de a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura între 14 și 24 iunie.

Filmări de familie, lungmetrajul documentar semnat de Dan Curean, coordonatorul programului de masterat Producție de film documentar, va fi văzut în premieră mondială în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Tot în afara competiției, va fi proiectat și cel mai recent scurtmetraj semnat de Adrian Sitaru, Claudia (working title).

În aceeași secțiune, publicul festivalului va putea revedea Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (r. Radu Jude), Nasty (r. Tudor Giurgiu, Tudor D. Popescu și Cristian Pascariu, cel din urmă absolvent al Facultății de Teatru și Film a UBB), și Warboy (r. Marian Crișan), la a cărui producție a contribuit și Alessia Cremenescu, absolventă a specializării Filmologie.

Scurtmetrajul de licență al Hanei Stroe, Ținând-o sus cu Sztroe, va concura pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, alături de Networking, în regia lui Marian Fărcuț. Ambii sunt absolvenți ai specializării Regie de Film și TV.

Nici studiile de film nu lipsesc din programul TIFF din acest an.
Masteranda programului Film and Audiovisual Studies, Andrada Moruțan, face parte din juriul tinerilor francofoni, condus, în acest an, de fostul ministru al culturii, Corina Șuteu.
Ion Indolean își va lansa volumul Opinie prudență și cenzură. Filmul de actualitate în România comunistă (1965-1989) în cadrul unui eveniment special dedicat cărților despre film și propagandă în România comunistă.