studenții noștri la Festivalului Internațional de Film Documentar Peloponissos din Kalamata, Grecia

studenții noștri la Festivalului Internațional de Film Documentar Peloponissos din Kalamata, Grecia

Patru dintre studenții noștri înscriși la masterul de Documentary Filmmaking, Dragoș Bota, Ana Pop, Erik Kadar și Luca Domide de la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai, au fost selectați pentru a participa la un workshop de cinci zile în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar Peloponissos din Kalamata, Grecia ( 25 octombrie – 5 noiembrie 2023).

Atelierul StoryLab a fost condus de cineastul, profesorul de practici media și directorul de cercetare al Facultății de Cultură și Industrii Creative, Erik Knudsen, și de profesorul Iakovos Panagopoulos, de la Universitatea Ioniană. În timpul atelierului, studenții au fost grupați cu studenți greci din domeniul cinematografiei și al mass-media pentru a crea filme documentare de scurt metraj. În cinci zile intense, studenții au realizat șapte scurtmetraje documentare, toate concepute, cercetate, filmate, montate și apoi proiectate în fața publicului festivalului în seara zilei de sâmbătă, 4 noiembrie. Studenții au venit cu o mulțime de idei grozave pe care au reușit să le pună în aplicare și să-și îndeplinească clar viziunea, iar filmele rezultate au fost diverse și bine primite de publicul festivalului.

Iată și un scurt paragraf pe care studenții l-au împărtășit despre experiența lor:

„Ne-am simțit foarte bine săptămâna trecută la atelierul Storylab din cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar din Kalamata! Faptul că am avut ocazia să lucrăm cu studenți dintr-o țară străină și cu medii diferite a făcut ca întreaga experiență să fie și mai specială și a dus la rezultate cinematografice interesante!”