SOLIDARI CU MIHAI DRAGOLEA !

SOLIDARI CU MIHAI DRAGOLEA !

Facultatea de Teatru și Film e solidară cu documentaristul Mihai Dragolea !

 

Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” (Cluj-Napoca) își exprimă reala îngrijorare față de siguranța jurnaliștilor și artiștilor din România, după atacul violent asupra colegului nostru Mihai Dragolea, în timpul realizării unui documentar despre tăierile ilegale de pădure.

 

Mihai Dragolea și echipa alături de care lucra (realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar) au fost bătuți de un grup de 20 de persoane înarmate cu furci și topoare. Incidentul dă măsura climatului extrem de periculos în care lucrează toți cei care investighează probleme dureroase ale României de azi și completează nefericit harta atacurilor asupra celor care se implică în protejarea mediului.

 

Mihai Dragolea este doctorand și cadru didactic la Facultatea de Teatru și Film, iar creația sa în filmul documentar a fost deja recunoscută la nivel național și internațional.

 

Solicităm organelor abilitate să se implice cu maximă seriozitate în investigarea acestui incident cutremurător și să urmărească ancheta până la soluționarea ei. Suntem solidari cu colegul nostru și cu toți cei care, punându-se în pericol, continuă să lupte împotriva ilegalităților și infracțiunilor din România.