Se lansează bursele de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” și „Nicolae Iorga”

Se lansează bursele de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” și „Nicolae Iorga”

Se lansează concursului organizat de Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, pentru acordarea burselor de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția.

Bursele se adresează absolvenților cu diplomă de licență, care cunosc limba italiană cel puțin de nivel mediu și o limbă de circulație internațională, pentru domeniile: istorie și stiințe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică și modernă, istoria artei și arhitectură, literatură și studii literare, arte, științe economice și științe exacte.

  • Bursele pot avea o durată de minimum 2 luni consecutive și maximum 2 ani consecutivi.
  • Cuantumul bursei este de 800 euro/lună și este destinată asigurării cheltuielilor de întreținere în perioada stagiului de studii în străinătate.
  • Ministerul Afacerilor Externe asigură cazarea gratuită a bursierilor la Accademia di Romania din Roma sau la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția și utilizarea spațiului de studiu și cercetare al celor două instituții.
  • Taxa pentru dosarul de înscriere la concurs – de 100 lei (studenții la studii universitare de licență, la cursuri de zi, beneficiază de o reducere cu 50% a taxei).

 

Condițiile de înscriere și participare la concursul național pentru acordarea burselor se regăsesc în document

Informațiile se găsesc și pe site-ul Agenției de Credite și Burse de Studii www.roburse.ro