Regizorul Dragoş Hanciu – workshop şi proiecţie de film în parteneriat cu Cinema Victoria

Regizorul Dragoş Hanciu – workshop şi proiecţie de film în parteneriat cu Cinema Victoria

Ne bucurăm să anunţăm că studenţii de la Master Film Documentar şi Cinematografie, Fotografie şi Media, Licenţă, vor participa la un workshop susţinut de regizorul Dragoş Hanciu, care prezintă la Cinema Victoria lungmetrajul său de debut, Omul cu umbra. Accesul la proiecţie este gratuit pentru studenţii de la Facultatea de Teatru şi Film, intrarea se face pe bază de carnet de student.
Puteţi consulta link-uri cu evenimentul pe web și social media.
Născut în 1993 la Orăștie, Dragoș Hanciu este un regizor de film, director de imagine și fotograf român stabilit în București.
După ce a absolvit școala de film UNATC din București, a realizat filmul Ionaș visează că plouă, care a avut premiera în 2017, la Vision du Réel. Următorul film, Three, un scurtmetraj experimental, a fost selectat la Edinburgh Film Festival 2017. Revine la Orăștie, unde face fotografii, care sunt adunate în prima expoziție, la Die Faerberei Gallery în Munchen, 2016, apoi în primul album, ”Hometown”. În 2018, fotografiile și filmele sale fac parte dintr-o expoziție itinerantă ”Road Show”, curatoriată de Viennese contemporary art gallery Schleifmühlgasse 12-14, cu manifestări la Budapesta, Timișoara, Belgrade, Zagreb, Ljubljana și Viena. Pe lângă filmarea propriilor proiecte, face și cinematografie pentru alte filme, precum Touch Me Not al Adinei Pintilie, filmul Evei Pervoloici despre reputatul artist Daniel Spoerri. Omul cu umbra a fost prezentat la TIFF şi Astra Sibiu.
.