Radu Jude, mentor în cadrul „Academiei de Primăvară” a Festivalului de Film de la Locarno

Radu Jude, mentor în cadrul „Academiei de Primăvară” a Festivalului de Film de la Locarno

Radu Jude, conferențiar al facultății noastre, va susține în perioada 10 – 19 martie 2023 workshopul Find a Film! în cadrul Academiei de Primăvară a Festivalului de Film de la Locarno. Deja la cea de-a opta ediție, evenimentul reprezintă colaborarea dintre festival și CISA (Academia Internațională de Științe Vizuale).

Jude este, de asemenea, invitat de onoare al evenimentului L’immagine e la parola, care se va desfășura între 10 – 12 martie în cadrul festivalului și va cuprinde, printre altele, conferințe, proiecții de film și masterclassuri.

Ediția din 2023 a workshopului Find a film! propune activități teoretice și practice care au ca teme principale istoria, imaginea și memoria. Sub îndrumarea lui Radu Jude, participanții vor produce propriile lor scurtmetraje, prelucrând imagini de arhivă ale Radioului Elvețian Italian și reflectând asupra procesului cinematografic și rolului spectatorului în rezultatul final al acestuia.

Scurtmetrajele realizate vor fi difuzate în cadrul celei de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno, între 2 – 12 august 2023. Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să aibă sub 35 ani, să urmeze sau să fi urmat o facultate de specialitate și să aibă în filmografia lor cel puțin un scurtmetraj. Înscrierile se pot face până la data de 13 ianuarie 2023, iar rezultatele vor fi anunțate pe 23 ianuarie 2023. Formularul de înscriere și alte detalii pot fi accesate pe site-ul Festivalului de Film de la Locarno.