RADU JUDE, ÎN JURIUL FESTIVALULUI DE LA BERLIN

RADU JUDE, ÎN JURIUL FESTIVALULUI DE LA BERLIN

Radu Jude, conferențiar al facultății noastre, face parte din juriul internaţional al Festivalului de Film de la Berlin, care va decide câştigătorul prestigiosului premiu Ursul de Aur. Acesta va juriza alături de președinta juriului, actriţa americană Kristen Stewart, actriţa iraniană Golshifteh Farahani, regizoarea germană Valeska Grisebach, directorul de casting american Francine Maisler, regizoarea spaniolă Carla Simón şi producătorul şi regizorul chinez Johnnie To.

Radu Jude este un invitat popular al Berlinalei, câștigând în 2021 Ursul de Aur cu comedia „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” („Bad Luck Banging or Loony Porn”), cât și Ursul de Argint în 2015 pentru regie a filmului „Aferim!”.

De asemenea, a avut premiera internaţională în 2009, în cadrul secţiunii Forum a Berlinalei cu primul său film de ficţiune, „Cea mai fericită fată din lume” („The Happiest Girl in the World”). În aceiași secțiune au fost prezentate şi filmele „Toată lumea din familia noastră” („Everybody in Our Family”) – 2012, şi „Tipografic Majuscul” („Uppercase Print”) – 2020, precum şi documentarul „Ieşirea trenurilor din gară” („The Exit of the Trains”) – 2020.

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin se va desfăşura în perioada 16 – 26 februarie 2023. Pentru mai multe informații despre festival se poate accesa site-ul Berlinalei.