ISTORIA ROMÂNILOR PE SCURT

vineri, 15 aprilie, ora 19
Locație: Teatrul Magic Puppet / Maidan , Bdul. Eroilor16 

 

SPECTACOL PENTRU TINERI ȘI ADULȚI – TEATRU

O producție Magic Puppet 2021

Un popor care nu poate să se amuze de propriul trecut nu este un popor matur. Acesta ar putea fi motto-ul spectacolului „Istoria românilor pe scurt”, o comedie satirică care îmbină teatrul dramatic și teatrul de păpuși și își propune să acopere (în doar trei personaje!) complicata istorie a românilor lungă de 2.000 de ani. Chiar dacă nu răspunde la ele, piesa ridică o serie de întrebări legate de identitatea națională, de naționalism și de locul pe care îl ocupă românismul atât în spațiul ideatic contemporan cât și în cel geografic al condiției periferice caracteristice estului european. Spus pe șleau, textul urmărește să descopere identitatea etnică și politică a românilor prin diferite incursiuni (ne)ortodoxe în istoria antică și modernă, cercetând ce se află în spatele miturilor fondatoare și a intangibilelor valori naționale.

„Spectacolul este altert, dinamic, captează atenția, mișcarea este la ea acasă, comicul… spumos. Se râde, se apladă, momentele de destinere ating cotele maxime, ceea ce mă îndreptățește să afirm că Istoria românilor pe scurt poate ține afișul multe stagiuni de acum încolo.” Demostene Șofron, Făclia.

 

REGIA: Lucian Țion

DISTRIBUȚIA: Bogdan Gontineac, Dragoș Lupău, Silviu Ruști

PĂPUȘI: Florin Suciu și Oana Tămaș

????????????????????????: 96 minute și 4 secunde fix!

???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????? ????????????

LINK BILETE

 

Asociația Magic Puppet  este o organizație nonprofit care are ca prim scop promovarea artei păpușeriei și a magiei scenice, folosind multiple mijloace de comunicare și implementarea, dezvoltarea si derularea unor proiecte / programe / activităţi comunitare, locale, regionale, euro regionale, menite să susţină dezvoltarea artistică, socială, culturală, educativă şi instructivă. Asociația MagicPuppet este singura asociație culturală din Cluj ce produce spectacole 100% interactive. Principalele activități ale asociației includcrearea și desfășurarea de spectacole educative pentru copii, realizarea de ateliere socio-educative pentru tineri și ne dorim pe viitor implicarea voluntarilor în proiectele noastre de educație prin proiecte culturale.