”IA ATITUDINE ÎMPOTRIVA HĂRȚUIRII STRADALE” – training pentru studenți susținut de Centrul FILIA

”IA ATITUDINE ÎMPOTRIVA HĂRȚUIRII STRADALE” – training pentru studenți susținut de Centrul FILIA

Adela Alexandru și Cristina Praz, trainere experte în egalitate de gen ale Centrului FILIA, vor susține un training pentru studenți intitulat „Ia atitudine împotriva hărțuirii stradale” în facultatea noastră joi, 5.10, de la ora 13, în studio Harag. Trainingul va dura o oră.


Centrul FILIA a realizat cercetări și advocacy pentru schimbarea codului cadru de etică în contextul hărțuirii sexuale din universități. O parte din rezultatele obținute pot fi consultate aici https://centrulfilia.ro/trust/resurse/

De asemenea, Centrul FILIA derulează campania „Stand Up împotriva hărțuirii stradale” în parteneriat cu L’Oreal și Right to be: https://www.standup-international.com/ro/ro/.


O scurtă introducere a trainingului:

„Ia atitudine împotriva hărțuirii stradale” se bazează pe metoda celor 5D: Distrage, Deleagă, Documentează, După hărțuire și Directă. Statisticile arată că majoritatea persoanelor nu se simt pregătite să intervină în astfel de situații, așadar acest training va oferi cunoștințele și instrumentele necesare pentru a face diferența și pentru a contribui la o societate în care hărțuirea stradală nu mai este tolerată.