EURSS: Bursă EUTOPIA pentru cercetare la nivel licență

Bursa EURSS reprezintă o oportunitate pentru studenții care doresc să dezvolte proiecte internaționale de cercetare. Inițiativa este gândită pentru a oferi acestora contextul favorabil în care să dobândească abilități transferabile, să-și crească încrederea în sine, să-și dezvolte CV-ul și perspectivele de carieră.

Componenta principală a bursei EURSS este mobilitatea: un proiect de cercetare eligibil în cadrul bursei nu va putea fi realizat în întregimea lui în aceeaşi ţară său în instituția din care provine studentul.

Primul pas pe care trebuie să îl faci ca student este să găsești un coordonator în instituția din care faci parte și să discuți cu acesta ideea ta de proiect. Coordonatorul local poate fi cadru didactic sau cercetător post-doctoral. Trebuie să obți sprijinul coordonatorului înainte de a aplica. Apoi, împreună, trebuie să identificați un al doilea coordonator, cadru didactic sau cercetător post-doctoral într-o altă universitate EUTOPIA. Al doilea coordonator trebuie să te poată sprijini în partea de cercetare care are loc în țara unde se face deplasarea.

Eligibilitate

Sunt eligibili să aplice la bursa EURSS toți studenții nivel licență a unei universități partenere EUTOPIA, printre care și Universitatea Babeș-Bolyai. Studenții Erasmus și studenții aflați în alte tipuri de mobilitate nu sunt eligibili să aplice.

Cum pot aplica?

Echipa EURSS nu are capacitatea de a organiza sau coordona proiectele. Studentul aplicant va trebui să-și pună la punct propriul proiect de cercetare și să găsească un coordonator care să-i susțină proiectul. Studentul, împreună cu coordonatorul local, cu ajutorul Comisiei de Evaluare EURSS și a contactelor EURSS locale, vor identifica al doilea coordonator dintr-o altă universitate EUTOPIA, care să ajute în timpul în care proiectul se desfășoară în țara parteneră.

Formularul de înscriere trebuie completat de aplicant și de coordonatorul local. Îi sfătuim pe cei interesați să discute și să hotărască împreună cu coordonatorul care sunt datele, costurile și considerațiile etice ale proiectului înainte de completarea formularului.

Ce acoperă bursa EURSS?

Bursa contribuie la acoperirea cheltuielilor și a altor costuri associate cu desfășurarea proiectului (ex: costuri de deplasare, cazare, etc). Fiecare aplicant poate să solicite până la €1500. S-ar putea să fie nevoie de o completare a bursei cu altă finanțare în cazul în care aceasta nu este suficientă pentru proiectul de cercetare. Studentul va trebui să justifice necesitatea bursei printr-o explicație detaliată a costurilor.

Download the Student Guidance Notes