Echipa Masterului Digital Interactive Arts [DIA] participă la Festivalul Ars Electronica!

Echipa Masterului Digital Interactive Arts [DIA] participă la Festivalul Ars Electronica!

O întrebare face cât o mie de răspunsuri!

„Who owns the Truth?” / „Cine deține adevărul?” este întrebarea care dă titlul celui mai important festival de artă media din lume, Ars Electronica, desfășurat la Linz, Austria, între 6 și 10 septembrie 2023. Studenți și cadre didactice de la masterul Digital Interactive Arts [DIA], din cadrul Facultății de Teatru și Film participă la Ars Electronica 2023 cu un proiect ce caută nu atât răspunsurile, cât provocările pe care le propune întrebarea-generic.

„Reverse Manipulation”, proiectul echipei DIA, face referire la una dintre cele mai dezbătute probleme astăzi: manipularea și modurile creative de a o aborda și comenta. Dublul sens al titlului se referă la diferite modalități de a contracara manipularea (prin mass-media/media socială), dar, în același timp, presupune manipularea asumată ca act artistic. De la Inteligență Artificială, la Augmented Reality, la Virtual Reality, la video, lucrările vorbesc despre relația complicată dintre imagine, imaginație, dialog critic și adevăr.

Ars Electronica este cel mai vechi și cel mai important festival de artă media din lume, locul în care se lansează cele mai noi direcții și tendințe în arta și tehnologia contemporană. Vom participa în secțiunea Campus, într-un context academic extrem de prestigios, expunând alături de membri ai unor universități precum: University of Chicago (USA), University College London (UK), Bauhaus-Universität Weimar (DE), University of Salzburg (AT), School of the Art Institute of Chicago (US), University of Paris 8 | Vincennes – Saint-Denis (FR), Korea National University of Art (KR), University of Arts Bremen (DE) etc. Detalii, aici: https://ars.electronica.art/who-owns-the-truth/en/campus/

Echipa proiectului:

Conf. Univ. Horea AVRAM – Curator

Prof. Univ. Rodica MOCAN – Coordonatoare proiect

Lect. spec. drd. Cristina POP-TIRON – Manager producție, artistă

Lect. spec. drd. Andra PURDEA – artistă

Lucia CODREANU – artistă

Ana-Maria BOCĂNICIU – artistă

Florin MARC – artist

Toma BĂRBULESCU – artist

Digital Interactive Arts Master Program

https://teatrufilm.ubbcluj.ro/cinema-media-romana/master/digital-interactive-arts/