Conf. univ. dr. Ana Grgic își prezintă volumul în cadrul Festivalului de Film Mut de la Pordenone

Conf. univ. dr. Ana Grgic își prezintă volumul în cadrul Festivalului de Film Mut de la Pordenone

Ana Grgic, conf. univ. dr. în cadrul Departamentului de Cinematografie și Media, își va prezenta cel mai recent volum în cadrul Festivalului de Film Mut din Pordenone, Italia. Prezentarea va avea loc joi, 6 octombrie, la ora 16, și va fi transmisă live pe canalul de YouTube al festivalului.

Publicat în 2022 la Amsterdam University Press, volumul Early Cinema, Modernity and Visual Culture: The Imaginary of the Balkans  este primul studiu al cinematografiei timpurii a regiunii, realizat dintr-o perspectivă transnațională și trans-culturală, și care investighează modul în care poziționarea geopolitică unică a spațiului balcanic și multiculturalitatea acestuia au influențat cultura vizuală și cinematografică.

Festivalul de Film Mut din Pordenone, Le Giornate del Cinema Muto, este printre cele mai relevante festivaluri cu acest profil din lume, fiind organizat anual încă din 1982. Puteți consulta programul online al festivalului aici.Ana Grgic, conf. univ. dr. în cadrul Departamentului de Cinematografie și Media, își va prezenta cel mai recent volum în cadrul Festivalului de Film Mut de la Pordenone, Italia. Prezentarea va avea loc joi, 6 octombrie, la ora 16.