concurs de monodrame în cadrul festivalului galactoria

concurs de monodrame în cadrul festivalului galactoria

Concursul de monodrame din cadrul Festivalului Galactoria are un rol esențial în promovarea actorilor emergenți, dezvoltarea abilităților lor actoricești și stimularea inovației în teatru, contribuind la diversificarea și îmbogățirea scenei teatrale din România. Prin acordarea unui premiu în bani câștigătorului și prin oferirea suportului tehnic și îndrumării necesare, ne asigurăm că actorul beneficiază de resurse și de asistență adecvată pentru a crea un spectacol individual remarcabil. Această inițiativă generează oportunități valoroase pentru consolidarea carierei actorului și exprimarea creativității sale într-un mod autentic.
Juriul concursului de monodrame este format din foști absolvenți ai Facultății de Teatru și Film. Scopul acestei decizii este acela de a aduce o valoare adăugată deosebită evenimentului, dar și un plus de expertiză, inspirație și îndrumare pentru tinerii actori, contribuind astfel la dezvoltarea lor profesională. Juriul este format din:

Ciprian Nicula a absolvit Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru în 2014 și s-a specializat în Actorie. Nominalizat de două ori la premiile UNITER, pentru debutul său în 2015 și pentru cel mai bun rol masculin principal în 2017, continuă să facă parte din numeroase producții la Teatrul Național din București. A lucrat cu unii dintre cei mai mari regizori din România: Mihai Maniuțiu, Radu Afrim, Eugen Jebeleanu, Bobi Pricop, Alexandru Morfov, etc. De asemenea, este membru fondator al Asociației altReal și Directorul departamentului Public Engagement și Vicepreședinte în cadrul Asociației Ataraxia.

 


Cătălin Asanache
a studiat arta contemporană, regia de film, actoria, fotografia și regia de teatru. A jucat ca actor atât în teatrele de stat cât și în cele independente. Artist performativ și vizual, antreprenor și manager cultural. A fondat Asociația altReal unde este Director al departamentului de Leading și Inovație. Este Director creativ și Vicepreședinte în cadrul Asociației Ataraxia, și Director executiv al companiei wave hub.

 


Florin Călbăjos
a absolvit facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul UBB si este actor. În prezent activează la Teatru Național din București. A colaborat cu regizori remarcabili precum Radu Afrim, Yuri Kordonsky, Alexandra Badea, Alexander Morfov, Cristi Juncu, Vlad Massaci, Ion Caramitru și mulți alții. Participarea sa la proiecte culturale europene i-a permis să exploreze și să învețe alături de artiști din diferite țări. A câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala HOP și premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar la Festivalul Internațional de Teatru Atelier. Este, de asemenea, Director executiv al Asociației altReal și Director operațional în cadrul Asociației Ataraxia.

 

 

GALACTORIA 2023 – Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și de Facultatea de Teatru și Film, organizat împreună cu wave hub și Asociația Ataraxia