Colaborare UBB – University of Southern California

Colaborare UBB – University of Southern California

În perioada 19 – 27 martie un grup de profesori și studenți de la University of Southern California au lucrat împreună cu studenții de la Facultatea de Teatru și Film.

Studenți și profesori ai facultății noastre lucrează împreună cu studenții și profesorii de la prestigioasa University of Southern California, pe cel puțin 2 planuri: realizarea unui film documentar sub conducerea regizorului Daniel Druhora, laureat al premiului Emmy și realizarea unei instalații digitale imersive. Proiectul adresează probleme ale ucrainenilor afectați de război și a dus la o colaborare internațională și interdisciplinară, provocându-i profesional pe studenții noștri, dar oferind și satisfacții pe măsură.

Programul multidisciplinar al Universităţii din California de Sud reunește studenți, profesori și alte părți interesate printr-un efort de colaborare care valorifică principii de inginerie, design şi antreprenoriat pentru rezolvarea problemelor comunităţilor aflate în centrul crizelor globale.
Provocarea actuală a studenţilor din cadrul acestui program este găsirea unor soluţii inovative pentru a-i ajuta pe ucrainenii afectaţi de războiul din Ucraina. După o primă etapă de documentare, studenţii de la University of Southern California au venit din nou în România pentru a testa patru soluţii pe care le propun. Studenţii şi masteranzii de la Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au devenit parte din echipa de storytelling a proiectului şi participă activ la realizarea unei instalaţii imersive, de artă digitală, iar colaborarea dintre cele două universităţi se desfăşoară pe mai multe planuri.

 

Mai jos puteți urmări un material pe subiect realizat de TVR3 Cluj