CANDIDATURI REPREZENTANT consilier pentru circumscripția teatru

CANDIDATURI REPREZENTANT consilier pentru circumscripția teatru

Perioada de înscriere pentru postul de reprezentant consilier pentru circumscripția teatru – română s-a încheiat.
Suntem bucuroși să anunțăm următoarele candidaturi:
  • Clara Angela Roman
  • Alexandru Rădulea

Zilele viitoare vom posta pe pagina de facebook a facultății noastre descrierea candidaților, urmând ca votul să se desfășoare pe platforma de vot secret Helios Voting, pe data de 30 aprilie, între orele 10 – 18, studenții primind un email viitor cu toate informațiile necesare pentru exercitarea votului.


Sunt Clara, studentă la actorie în anul 2 .în acest timp petrecut în facultate am observat multe lipsuri privitoare la  comunicare si organizare, atat intre departamente cat si intre conducere si studenti. In acelasi timp am remarcat  initiativa si incercari (atat din partea studentilor cat si a profesorilor) de a imbunatati lucrurile. Asta m-a impins sa vreau sa ma implic si sa gasesc solutii concrete prin care putem schimba ceva. Ma intereseaza in primul rand sanatatea mentala a studentilor. Intr-o facultate vocationala, intr-un domeniu atat de subiectiv , in care esti nevoit sa ai un alt fel de implicare , un alt fel de prezenta si un alt mental state pentru a putea lucra este foarte usor sa simti ca pierzi controlul, sa intri in burnout, sa te simti demoralizat sau pierdut. Cred ca este important ca noi , studentii, sa stim ca suntem sprijiniti si incurajati si sa dispunem de resursele necesare pentru a ne putea exprima . Pentru asta, vreau sa existe minim un psiholog al facultatii la care sa aiba acces, pe gratis, si studentii si profesorii. Vreau un spatiu de lucru safe, in care conteaza parerea tuturor. Vreau ca studentii sa fie informati si ascultati. Imi propun sa inaintez conducerii probleme si solutii punctuale pentru a veni in sprijinul studentilor de la teatru.


Bună! Eu sunt Alex Rădulea, m-am născut în anul 2000 în orașul minier Uricani din Valea Jiului, urmărind ca în tot ceea ce fac să găsesc o escapadă de la destinul decadent dat de orașul și mediul în care am crescut. Sunt student la master în ultimul an, specializarea Actorie, urmând să dau admiterea la licență-regie de teatru în toamnă.
Sunt pasionat de artă, teatru și film, management cultural și ludicitate. Îmi place să joc și să mă joc și consider că sunt o persoană justițiară.
Anul acesta, în intervalul 28 septembrie-1 octombrie, voi organiza a doua ediție a festivalului de film non-violență, CINEmaSPRIJINĂ (#VIOLENDS), centrat pe prevenirea și combaterea abuzului sexual și violenței domestice.
Am fost timp de 2 ani Cancelarul Studenților și Consilier reprezentant pe Teatru, linia română, actualmente candidând pentru aceeași poziție, cel de-al doilea și ultimul meu mandat. Am încercat în cei 2 ani de reprezentare studențească să mă apropii cu studenții de la celelalte specializări și linii în scopul cunoașterii și identificării problemelor care aparțin de mediul lor, încercând de cele mai multe ori cu succes să găsim soluții pentru problemele respective.
Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai semnificative reușite la care am contribuit în mandatul meu de reprezentant a fost faptul că am susținut și militat pentru ideea de a autonomiza reprezentarea studențească în Senatul UBB a Facultății de Teatru și Film. Am propus împreună cu cadrele didactice separarea poziției de Senator pe care actualmente o avem la comun cu Facultatea de Litere și care nu servește în mod eficient reprezentării comunității noastre de studenți, noi fiind o facultate vocațională, cu nevoi și probleme aparte.
În cele din urmă, luna aceasta propunerea a fost aprobată de Senatul UBB, poziția de Senator la Facultatea de Teatru și Film urmând să fie implementată din februarie 2024, care ne va ajuta implicit la o mai bună reprezentare a intereselor facultății noastre și care va crea o poziție nouă pentru studenți în Consiliul Facultății.
Pe lângă asta, una dintre celelalte reușite la care am contribuit a fost să punem bazele înființării primului ONG studențesc de la Facultatea de Teatru și Film, împreună cu ceilalți studenți consilieri, Sîrbu Alexandru de la CFM, Lilla Stan de la linia maghiară și Anda Drăgan de la doctoranzi.
În prezent suntem în ultimele etape ale înființării, avem membrii fondatori, rezervarea denumirii de la Ministerul Justiției, statutul asociației și spațiul unde ne vom desfășura activitatea. Preconizăm că până în iulie vom definitiva procesul, urmând să ne ocupăm de recrutarea studenților pentru a crea o echipă cât mai bine închegată.
ONG-ul a pornit de la problema dezbinării și divizării studenților de la specializări și linii de studii diferite. Consider că avem nevoie să fim o comunitate cât mai strânsă și că există un foarte mare potențial de colaborare artistică, culturală, educațională și socială. Prin ONG ne propunem să înlesnim relațiile de colaborare și comunicare din comunitatea studențească a facultății, să ne asumăm reprezentarea intereselor studenților cot la cot cu Consiliul Facultății și să încurajăm studenții să se implice în demersul academic extracuricular precum demararea unor proiecte de interes pentru comunitate, de exemplu organizarea Galei Absolvenților, tabere de vară, festivaluri, stagii de formare, conferințe și altele.
Prioritățile mele pentru mandatul acesta vor fi următoarele:

  1. înființarea ONG-ului studențesc
  2. recrutarea de voluntari în rândul studenților pentru a pune bazele următoarei ediții a Galei Absolvenților, pentru a ridica proiectul la standardul de festival studențesc, pentru a parteneria prin ONG cu instituțiile locale și naționale de artă și cultură și pentru a scrie proiectul în scopul aplicării lui la fondurile de finanțare precum Primăria Cluj-Napoca și AFCN
  3. găsirea unei metode de comunicare mult mai eficientă între studenți, precum crearea unui grup de Whatsapp comun cu toți studenții, actualizarea grupurilor de Facebook ale facultății, toate acestea în vederea unei vieți academice mai prolifice și valoroase a colegilor mei studenți din Facultatea de Teatru și Film.