”Călătorie în lumea sunetelor neobișnuite” mini concert pluri-instrumental JEAN-JACQUES LEMÊTRE

”Călătorie în lumea sunetelor neobișnuite” mini concert pluri-instrumental JEAN-JACQUES LEMÊTRE

Facultatea de Teatru și Film vă invită să faceți cunoștință cu cel  mai cunoscut compozitor de muzică de teatru din Franța: JEAN-JACQUES LEMÊTRE,

miercuri 1 martie 2023, ora 19.00 în sala Harag a FTF.

Vă propunem un mini concert pluri-instrumental  „Călătorie în lumea sunetelor neobișnuite“ și un dialog despre instrumente cu sonorități ieșite din comun, inventate și asamblate de  Jean-Jacques Lemêtre pentru diferite creații scenice și filmice.

Jean-Jacques Lemêtre a colaborat timp de peste 40 ani cu faimoasa regizoare Ariane Mnouchkine, pentru spectacole legendare ale Théâtre du Soleil și continuă să o facă, a ținut sute de conferințe și ateliere pe întreg mapamondul, a compus muzică de film, iar anul acesta a luat un premiu la Cannes pentru cea mai bună coloană sonoră a filmului Ici Le Mistral Souffle Fort (Here the mistral blows hard) regia Sabine Jean.

Jean-Jacques Lemêtre este și un mare pasionat, colecționar de instrumente muzicale din întreaga lume, cu o colecție de peste 2000 de instrumente, dar și lutier, artist-meșteșugar, creator, inventator a zeci de noi instrumente. A colaborat cu numeroși dansatori, oameni de circ, terapeuți, pedagogi și muzicieni de toate tipurile din Occident și Orient.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Vă așteptăm cu drag!