ATELIER CLUJ – HOLLYWOOD cu invitatul special Daniel Druhora

ATELIER CLUJ – HOLLYWOOD cu invitatul special Daniel Druhora

În data de 11 Octombrie, între orele 15.00 – 17.00 în sala Cinema de la sediul Facultății de Teatru și Film, va avea loc ATELIERUL CLUJ – HOLLYWOOD susținut de invitatul special Daniel Druhora, câștigător al premiului Emmy, profesor la University of Southern California.

Sunt încurajați să participe toți studenții, de la toate specializările și liniile de studiu, deoarece se vor prezenta oportunități de colaborare între Facultatea de Teatru și Film și Hollywood, pe toate specializările.


Daniel Druhora este un cineast și scenarist premiat cu Emmy, având experiență în co-producții internaționale. Cu rădăcini în Cluj și ajuns în SUA după Revoluția din ’89,poveștile lui Daniel se focalizează pe oamenii obișnuiți, eroi neobservați, aflați încentrul marilor evenimente geopolitice. În 2021, a regizat documentarul premiatcu Emmy, „Lives, Not Grades”, pentru PBS. Anterior, a produs „Long DistanceSwimmer” despre atleta, activistă și presupusa „minte criminală” Sara Mardini,pentru posturile europene ARD și ARTE, premiera având loc la Hot Docs dinToronto. De asemenea, a scris și regizat documentarul ce va apărea în 2023,”Cloudwalkers”, despre crearea internetului și apariția erei A.I. Deține un M.F.A. înProducție de Film și Televiziune de la USC School of Cinematic Arts și a lucratanterior la dezvoltarea și post-producția filmelor „Gangster Squad” și „The LegoMovie” pentru Warner Brothers Studios. Ca profesor, Daniel predă cursuri laUniversity of Southern California în „Inovație pentru Crize Globale” și „PovestireImersivă pentru Inovatori și Creatori”.


Vă așteptăm cu drag!