Studenta Andreea Grosu selectată la Mladinsko Showcase 2024 (SLOVENIA)

Studenta Andreea Grosu selectată la Mladinsko Showcase 2024 (SLOVENIA)

Andreea Grosu (studentă la Teatrologie-linia română, anul 2) a fost selectată să participe la showcase-ul internațional dedicat studenților, organizat de MLADINSKO Theatre (Ljubjliana, Slovenia).

Programul, desfășurat în perioada 7-10 martie 2024, a constat într-o serie de dezbateri, workshopuri, și analize de spectacole, avându-le ca trainer pe dramaturga Simona Semenič. 

O serie de discuții, analize de spectacole, întâlniri cu artiști etc. vor fi conduse de Simona Semenič. Ea este dramaturg, dramaturg, autor, performer și profesor. A absolvit Dramaturgia la Academia de Teatru, Radio, Film și Televiziune (AGRFT) din Ljubljana, Slovenia. A câștigat de trei ori premiul național pentru cea mai bună piesă de teatru, a primit Premiul Fondului Prešeren (cel mai înalt premiu național pentru creație artistică) și Premiul Cankar pentru cea mai bună operă literară.

Piesele sale au fost traduse în douăzeci și două de limbi și au fost puse în scenă și publicate în mai multe țări din Europa, SUA, America de Sud și Orientul Mijlociu. Piesele sale de teatru au primit numeroase premii în Slovenia și în străinătate. De asemenea, Simona scrie, regizează și prezintă spectacole de teatru experimental. Predă cursuri de dramaturgie, conduce ateliere de teatru și scriere creativă în Slovenia și în străinătate.

 

Participanții vor avea ocazia să vadă unele dintre cele mai apreciate producții recente ale lui Mladinsko, să ia parte la discuții, ateliere și întâlniri la clubul de teatru.

Mai multe informații despre eveniment veți găsi AICI

 

© photo credit: https://mladinsko.com/en/news/428/mladinsko-showcase-2024/