Annie van den Oever | “On Experimental Media Archaeology, Hands-On and the Ethos of Playfulness, Wonder, Curiosity and Care”

Annie van den Oever | “On Experimental Media Archaeology, Hands-On and the Ethos of Playfulness, Wonder, Curiosity and Care”

Joi, 26 septembrie, de la ora 16:00, Annie van den Oever va susține în Sala Club a Colegiului Academic o prelegere cu titlul: “On Experimental Media Archaeology, Hands-On and the Ethos of Playfulness, Wonder, Curiosity and Care”.

Directoarea Arhivei de Film și a Laboratorului de Arheologie Media de la Universitatea din Groningen și profesor emerit de film și arte vizuale la University of the Free State din Africa de Sud, Annie van den Oever a contribuit semnificativ la edificarea ca ramură disciplinară a arheologiei experimentale a mediilor. Prelegerea ei se va concentra asupra relevanței interacțiunii directe, manuale, cu dispozitivele tehnologice în cercetarea și în demersurile educaționale din domeniul studiilor media, prezentând principiile fundamentale ale arheologiei experimentale a mediilor, de la tradiții intelectuale și orientări metodologice, până la centralitatea spiritului ludic și a curiozității. Prezentarea va fi urmată de o sesiune de Q&A cu comunitatea academică, doctoranzii și masteranzii FTF.

Evenimentul face parte dintr-o serie de ateliere organizate de departamentul Scenaristică: Filmologie al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale în colaborare cu Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, cu scopul de a aduce la universitățile din țară cu un profil în domeniul studiilor de film și media a unor cercetători care dezvoltă arii de studiu cutting edge, încă puțin cunoscute și slab reprezentate în România.

Conferința va avea loc în limba engleză.
Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile, iar cei interesați sunt rugați să semnaleze prezența la adresa andrea.virginas@ubbcluj.ro.

 

Vă așteptăm!