Avanpremiera Spectacolului „HEBLU” – O Colaborare între Studenții de la Actorie (TRUPA ARC) și Centrul de Creație Maidan

Avanpremiera Spectacolului „HEBLU” – O Colaborare între Studenții de la Actorie (TRUPA ARC) și Centrul de Creație Maidan

Facultatea noastră are deosebita plăcere să anunțe avanpremiera spectacolului „HEBLU”, în care sunt implicați studenții din anul II, actorie (Trupa ARC), în colaborare cu Centrul de Creație Maidan. Evenimentul va marca o etapă importantă în dezvoltarea profesională a tinerilor actori și va oferi publicului o experiență teatrală autentică.

Despre Spectacol
HEBLU”, inspirat de romanul „Eseu despre orbire” al laureatului Premiului Nobel, José Saramago, aduce în fața publicului povestea unei epidemii de orbire care lovește un oraș anonim. În scurt timp, autoritățile decid să izoleze persoanele afectate în spații-lagăre, locuri unde demnitatea și umanitatea sunt puse la grea încercare. În mijlocul acestui haos, un singur om rămâne imun la boală, devenind atât călăuză pentru ceilalți, cât și martor al decăderii umane.
Spectacolul „HEBLU” explorează teme universale precum fragilitatea umană, solidaritatea și puterea de a rezista în fața adversităților. De asemenea, ridică întrebări esențiale:
  • Cum ar fi dacă toată lumea ar orbi?
  • Cine suntem noi cu adevărat atunci când credem că nu ne vede nimeni?
  • Se poate imagina, cu umor și încredere în empatia umană, o poveste despre degradarea umană?
Regizoarea Diana Aldea, împreună cu actorii, au transpus pe scenă o distopie în care fiecare spectator se poate recunoaște într-un fel sau altul.

Distribuția
Sinkó FerencAndrada BișuIulia BouroșuLavinia FloreaFlaviu BalintGabriel EnacheCristian Uță, Codruța Bonta, Paul Tonca, Cătălin Florea și Iris Odangiu

Echipa de Producție

Mulțumiri Speciale
Mulțumim Izabelei Tsujimoto și lui Mihai Gligan pentru sprijinul acordat.

Detalii Bilete
Biletele pentru spectacolul „HEBLU” pot fi achiziționate online la Eventbook BILETE 5 IULIE | BILETE 9 IULIE

Despre Proiect
Proiectul „HEBLU” este realizat de Centrul de Creație Maidan și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Menționăm că AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele acestuia pot fi utilizate. Toată responsabilitatea aparține beneficiarului finanțării.

Vă așteptăm cu drag la avanpremiera din 5 iulie (în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Turda – reprezentație în Cluj) și 9 iulie 2024, ora 19:00, la Centrul de Creație Maidan Cluj-Napoca, pentru a trăi împreună o poveste intensă și emoționantă despre natura umană și capacitatea noastră de a ne adapta și de a supraviețui.