Absolvenți ai Facultății de Teatru și Film, selectați la TIFF 2023

Absolvenți ai Facultății de Teatru și Film, selectați la TIFF 2023

Trei dintre absolvenții programelor departamentului de Cinematografie și Media vor fi prezenți în cadrul programului Zilele filmului românesc la TIFF 2023.

Vlad Popa, absolvent al programului Cinematografie, fotografie, media – regie de film și TV a fost selectat în cadrul competiției de scurtmetraj cu două producții: Crochiu de natură moartă, realizat în cadrul Facultății de Teatru și Film, și Alibaba realizat în cadrul UNATC, unde Vlad este în acest moment masterand.

Peliculele Planeta albastră (realizat de Dani Sărăcuț) și Soțul meu musulman (realizat de Daniel Bărnuți și Alexandra Bărnuți) vor fi prezentate în premieră mondială în secțiunea dedicată lungmetrajelor românești. Atât Dani Sărăcuți cât și Daniel Bărnuți sunt absolvenți ai programului de masterat Producție de film documentar (Documentary filmmaking). În aceeași secțiune va fi prezentat și Spre Nord, lungmetraj regizat de Mihai Mincan, al cărui producător e colega noastră Ioana Lascăr, absolventă a programului Cinematografie, fotografie, media.

Festivalul Internațional de Film Transilvania se află la cea de-a XXII-a ediție, și se va desfășura între 9-18 Iunie la Cluj-Napoca.