Accademia Nazionale d’Arte Drammatica “Silvio d’Amico” cu spectacolul pilade – galactoria 2023

Accademia Nazionale d’Arte Drammatica “Silvio d’Amico” cu spectacolul pilade – galactoria 2023

Facultatea de Teatru și Film vă invită în data de 9 iunie, în cadrul festivalului Galactoria 2023, la spectacolul „Pilade“.
Personajul ‘Pilade’, care în toată ‘Orestea’ lui Eschil avea o singură replică, în continuarea tragediei pe care și-o imaginează Pier-Paolo Pasolini, începe să vorbească. Despre realitatea politică a Italiei anilor 60′. Mult-așteptata întoarcere a lui Oreste transformă Argosul într-un nou Stat, ale cărei doctrine sunt democrația și venerarea Atenei, Zeița Rațiunii, care a transformat Furiile în Eumenide, divinități ale viselor.
După un timp, însă, multe dintre acestea se reîntorc la a fi ceea ce erau, coboară din munți înapoi în oraș și își reiau funcțiile: să dea lacrimi cui plânge, sudoare cui trudește și urlete cui suferă. Așadar, în fața progresului, Tradiția e destinată pierderii? Sau e progresul care nu va rezista niciodată în fața Tradiției? Sau există o cale de mijloc?
Spectacol în limba italiana cu subtitrare în limba română
Cu studenții de actorie ai anului II de la Accademia Nazionale d’Arte Drammatica “Silvio d’Amico”: Eleonora Bernazza, Ludovica Cerioni, Andrea De Luca, Riccardo Di Cola, Giuseppe Palmese, Stefano Poeta, Vittoria Salamone, Alice Sellan, Leonardo Simone, Ana Trif și cu actorul Renato Civello.

Spectacolul va avea loc în Studioul Harag, Facultatea de Teatru și Film, ora 17:00
Accesul este gratuit în locurilor disponibile.
Eveniment FB aici 

Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și de Facultatea de Teatru și Film, organizat împreună cu wave hub și Asociația Ataraxia