GALACTORIA, a XIX-a ediţie a festivalului, 2-11 IUNIE 2023

GALACTORIA, a XIX-a ediţie a festivalului, 2-11 IUNIE 2023

Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” vă invită – între 2 – 11 iunie la a XIX-a ediţie a festivalului Galactoria – festivalul absolventilor departamentului de teatru!
Galactoria oferă un cadru unic de afirmare a absolvenţilor actori, regizori şi teatrologi aducându-i în fața unui public de specialitate, din diferite domenii, teatru, film, media, de la producători, directori de teatre, regizori, critici de teatru, jurnaliști, manageri culturali şi impresari, până la tinerii potenţiali candidaţi la specializările Facultăţii de Teatru şi Film, sau publicului larg, interesat de evenimente cultural- artistice.
Programul festivalului va cuprinde spectacole de teatru, producţii realizate de studenții ambelor linii de studiu, spectacole lectură, reprezentaţii de tip one man show, spectacole de licenţă ale absolvenţilor regizori, spectacole invitate ale unor trupe de teatru sau ale unor alte universități cu profil teatral din țară și din străinătate, workshop-uri – atât pentru studenții Facultății de Teatru și Film cât și pentru liceeni, expoziții de fotografie, conferințe și concerte.

În fiecare an, o nouă generație pleacă să își încerce aripile în necunoscut, spre lumini imaginate, sau concrete: atleți ai emoțiilor, țesători vizionari ai conceptelor, grădinari ai cuvintelor. Le dorim tuturor: curaj, perseverență și zboruri cât mai înalte!
Profesorii care i-au însoțit în acest parcurs esenţial sunt : Irina Wintze, Camelia Curuțiu Zoicaș, Ciprian Scurtea, Răzvan Mureșan, Alexandra Felseghi, Raluca Sas-Marinescu, Kozma Gábor Viktor, Visky András.

Accesul este gratuit la toate evenimentele publice, în limita locurilor disponibile.
Programul complet îl puteți accesa aici 

Echipa Galactoria 2023

 

Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și de Facultatea de Teatru și Film, organizat împreună cu wave hub și Asociația Ataraxia