Vizită la Facultatea de Film din Tbilisi, Georgia

Masteranzii programului de producție film documentar s-au întalnit săptămâna trecută cu studenții facultății de teatru și film din Tbilisi, Georgia.

Fiecare și-a prezentat proiectele cinematografice proprii, după care au discutat despre acestea. Întâi, studenții din Georgia și-au proiectat câteva filme experimentale, realizate în cadrul facultății iar mai apoi, masteranzii programului de producție film documentar din cadrul UBB, și-au prezentat filmele: “Uniform”(Razvan Micorici), “Grand Vitara”(Dani Saracut) și “You’ll be a woman soon” (Magnus Lorenz). Primele două sunt filme de licență iar ultimul este film câștigător al workshopului „Aristoteles”, ediția 2018.

Filmul Speranta-de Sandra Rad ,realizat ca proiect de dizertatie in cadrul Masterului de Film Documentar al Facultatii de TEatru si Film UBB, este nominalizat alaturi de cele mai bune filme romanesti in cadrul Zilelor Filmului Romanesc de laTiff . Filmul a avut premiera mondiala la Cinedoc-Tbilisi-Georgia , cel mai important festival de film documentar din zona Marii Negre.

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai