“This Home Is Not For Sale” la Festivalul Kilowatt

DSCN4393 - Copia

În perioada 10-20 iulie 2016, studenții facultății noastre: Blanca Doba, Norbert Boda, Dan Pughineanu și Victor Tunsu, alături de tânărul regizor englez Harry Wilson (Kent University, UK), au participat la Festivalul Kilowatt, din Sansepolcro, cu spectacolul This Home Is Not For Sale, realizat în cadrul proiectului european Playing Identities, Performing Heritage. Acest proiect, finanțat prin programul Europa Creativă și coordonat în cadrul UBB de Ștefana Pop-Curșeu, a implicat 5 universități și academii de artă dramatică europene (Siena, Cluj-Napoca, Barcelona, Vilnius și Kent) încercând o adevărată „creolizare“ și o investigare comună a diferitelor fețe pe care și le asumă atât identitățile naționale cât și cea europeană, devenită atât de problematică astăzi.

DSCN4510Spectacolul prezentat de echipa FTT este rezultatul unui an de cercetare și creație, și pornește de la mișcarea socială „Uniți Salvăm”, care a culminat cu protestele stradale din anul 2013 împotriva proiectului minier propus de Roșia Montană Gold Corporation (RMGC). În contextul internațional creat prin intermediul Festivalului Kilowatt, This Home Is Not For Sale a fost primit cu reală emoție, fapt pentru care îi felicităm atât pe cei patru studenți, cât și pe profesorii lor, Miklós Bács și Irina Wintze!

DSCN4406 - CopiaProiectul nu se sfârșește aici, spectacolul urmând să fie jucat și în toamnă la Cluj și la Roșia Montana. Mai mult decât atât, se urmărește acum implicarea activă și creativă a publicului local și european. Așadar, în continuare, inițiatorii proiectului Playing Identities, Performing Heritage, membri ai Universității din Siena, anunță desfășurarea unui concurs de montaj video, cu premii în bani. Pentru mai multe informații, si pentru aflarea datei lansarii concursului, urmăriți !

Vă invităm să participați!

DSCN4478

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai