Teambuilding pe şantierul Habitat

Timp de trei zile, în 2-4 octombrie, studenţii de la Cinematografie şi Media au fost prezenţi pe şantierul Habitat for Humanity Cluj din Chinteni. Au decis să facă această acţiune pentru a se cunoaşte mai bine între ei şi a putea lucra mai bine împreună. Pentru unii, studenţi de anul I, aceasta e prima experienţă în cadrul facultăţii. Pentru alţii, studenţi mai mari, e o ocazie de a-şi consolida relaţiile cu colegii şi de a filma şi face fotografii într-un alt context. Toţi speră că experienţa le va permite să colaboreze mai bine pe un platou de filmare.

În acelaşi timp, toţi sunt conştienţi că fac mai mult decât să participe într-un teambuilding. Construind alături de Habitat for Humanity Cluj, contribuie la misiunea organizaţiei de a elimina locuirea sărăcăcioasă din Cluj. Cu un entuziasm contagios şi fără să simtă vremea mai rece, nu ezită de la niciun fel de muncă. Fie că sunt într-un şir indian de la camionul din drum până la şantier, pentru a da din mână în mână cherestea şi alte materiale şi a ajuta la descărcarea lor, fie că pun polistiren pe exteriorul caselor, ei sunt veseli. Şi tot timpul, cineva filmează sau face poze.  

Cele patru case la construcţia cărora contribuie şi studenţii de la Cinematografie şi Media formează a şasea comunitate Habitat din Cluj. Patru familii în nevoie urgentă de locuire decentă, care acum trăiesc în condiţii greu de imaginat, vor putea beneficia de un cămin simplu, decent şi accesibil la finalizarea proiectului. Pentru a finaliza construcţia caselor Habitat din Chinteni, au mai contribuit  7 echipe de voluntari locali şi 8 echipe de voluntari internaţionali. 

logo_habitatHabitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcacioasă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 14 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj. 

Mai multe fotografii și comentarii, pe pagina noastră de Facebook sau pe Facebook.com/HabitatCluj 

 

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai