Tatăl nostru

“Felicitari echipei de realizatori a scurtmetrajului de fictiune “Tatal nostru”, selectionat in competitia nationala a Festivalului NexT 2014. Filmul a fost realizat in cadrul Taberei de Dramaturgie a Cotidianului, Editia X, Brasov 2013. Multumiri speciale coordonatorului masterclass-ului, regizorul Adrian Sitaru.” (Miruna Runcan) 

Tinerii cineaşti români vor avea, pentru prima dată, o competiţie dedicată lor, la Festivalul Internaţional de Film NexT (3-7 aprilie). În prima ediţie a Competiţiei naţionale, 14 scurtmetraje româneşti dintre cele mai bune lansate în ultimul an, selecţionate de criticii Irina Trocan şi Andrei Rus, vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun film românesc şi Premiul publicului pentru film românesc. Secţiunea este prezentată de HBO România.

 „Una dintre cele mai importante dorinţe ale organizatorilor NexT este aceea de a sprijini cât mai mult talentele tinere din România. De aceea, sper că prezenţa acestor 14 filme în festival va atrage atenţia asupra realizatorilor şi îi va încuraja şi ajuta să continue. Ca selecţie, ne-am dorit să prezentăm diversitatea formelor şi formulelor pe care tinerii cineaşti din România le preferă, aşa că ne-a interesat să alegem filme cât mai variate, din toate punctele de vedere”, declară co-selecţionerul Andrei Rus.

 „Suntem pentru al 7-lea an consecutiv alături de NexT şi, ca în fiecare an, ne bucurăm ca putem susţine un festival atât de bine realizat, care are în spate o echipă grozavă. La cea de-a 8-a ediţie, HBO România prezintă competiţia românească şi ne propunem, ca de fiecare dată, să sprijinim filmul românesc şi, implicit, pe creatorii acestuia. Suntem onoraţi să putem oferi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc lansat în ultimul an şi aşteptăm cu interes competiţia”, declară Ofelia Năstase, PR Coordinator HBO Romania. 

Citeste continuarea pe nextfilmfestival.ro 

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai