Tabăra de Dramaturgia Cotidianului ediția XIII, 2017

Cea de-a treisprezecea ediție a Taberei de Dramaturgia Cotidianului s-a încheiat de curând. Tabăra de anul acesta a stat sub semnul interdisciplinarității, întrucât elevi și studenți din toată țara, pasionați de teatru și film, s-au întâlnit la Baru, în Complexul de Practică și Agrement al Universității Babeș-Boyai.

Timp de 10 zile, 30 de elevi și studenți au participat la ateliere și workshopuri coodonate de profersorii facultății noastre,  dar și de colaboratori. Cele dedicate filmului ( scenaristică, montaj, regie de film și imagine) au fost susținute de Lect. Dr. Daniel Iftene și drd. Ana Vijdea, de Sergiu Lupșe, Adrian Cârlugea și Cosmin Nicoară, toți absolvenți ai Facultății de Teatru și Televiziune. În urma atelierelor, au fost realizate două scurtmetraje  Voiaj 1.8 și Unbuttoned, care vor fi disponibile pentru vizionare în scurt timp dar și mai multe scenarii de film.

 

În urma atelierelor de teatru (Dramaturgie și Publicistică), susținute de prof.dr. Miruna Runcan, lect. dr. Mihai Pedestru și lect. dr. Raluca Sas-Marinescu, particianții au lucrat la propriile texte originale de teatru, mondrame sau 10-minute-plays, dar și cronici și eseuri critice.

În curând, produsele taberei vor ajunge în atenția publicului larg. Tabăra de Dramaturgia Cotidianului își continuă misiunea de a susține și încuraja tinerii pasionați de teatru să persevereze și să scrie teatru și despre teatru, să-și conceapă scenariile de film și să le producă.

 

 

Deschiderea anului universitar

Deschidere an universitar Cinematografie și Media – linia română, luni, 28 septembrie, ora 11.00 Join Zoom Meetinghttps://zoom.us/j/94699393416?pwd=clFpMCs0VGsyY0QzMTJobXlLSXdqQT09 Meeting ID: 946

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai