Sebastian Văcăriuc – finalist Sony World Photography

DSCF2553
Student Focus este una din cele mai mari competiţii internaţionale pentru studenţii la fotografie. Implicând 230 instituţii educaţionale din întreaga lume, scopul său este acela de a sprijini şi de a inspira viitoarea generaţie de fotografi. Acest program oferă o reţea de contacte profesionale şi o varietate de competiţii şi oportunităţi de a ajuta tineri fotografi talentaţi să devină profesionişti. Mulţi dintre finaliştii ediţiilor anterioare ale competiţiei Student Focus lucrează acum în industria fotografiei.

Sebastian Văcăriuc, de 21 de ani, din Botoşani este în anul 2 de studiu la Universitatea „Babeş-Bolyai”. El şi-a asigurat locul printre cei zece finalişti din lume cu o imagine intitulată : Bătrân pe un câmp la capătul oraşului”. Imaginea a fost un raspuns la tema „Tomorrow’s News”.

Vorbind despre fotografia câştigătoare, Văcăriuc comentează: „ Fotografia a fost făcută în octombrie 2013, pe un teren de la marginea oraşului Cluj-Napoca din Transilvania. După câteva momente, l-am observat pe acest bătrân şi am încercat să scot în evidenţă contrastul dintre figura lui şi ambientul gri oferit de blocul din fundal. Ca şi în alte fotografii, am văzut o conexiune subtilă între elementele care compuneau imaginea, iar scopul meu a fost să o surprind.”

Văcăriuc continuă: „ Aşteptam cu nerăbdare să aflu rezultatele competiţiei şi, când am fost anunţat că sunt unul din finalişti, am fost foarte fericit. Acest rezultat mi-a dat mai multă încredere în mine, dar a fost şi o dovadă că făcusem progrese în timp. Iau invitaţia la ultima etapă a competiţiei ca pe o nouă provocare şi voi face tot posibilul să fiu la înălţimea cerinţelor.
Interesul principal al lui Văcăriuc în fotografie este realizarea de portrete, domeniu în care ar dori să facă o carieră.

Ca finalist, Văcăriuc a câştigat ultimul model de aparat full-frame de la Sony, α7 – pe care trbuie să îl folosească acum pentru realizarea unei serii noi de imagini, sub titlul de „Autoportrete”. O singură serie câştigătoare va fi aleasă de juriu.

Văcăriuc Sebastian, alături de ceilalţi zece finalişti, va participa la Londra, împreună cu profesorul său, la gala ceremoniei premiilor Sony 2014, pe 30 aprilie.

La ceremonie, finaliştii vor descoperi cine este fotograful anului la competiţia Student Focus 2014, care va lua premiul de 35 000 euro în echipamente foto pentru universitatea de care aparţine.

În plus, fiecare finalist îşi va vedea serie de „Autoportrte” expusă în cadrul Sony World Photography Awards Exhibition la Somerset House, Londra, între 1-18 mai şi publicată în ediţia 2014 a albumului Sony World Photography Awards.

Vorbind despre succesul studentului său, Daria Ioan de la , Universitatea „Babeş-Bolyai” comentează: „Suntem onoraţi că am fost acceptaţi în această mare competiţie, reprezentaţi de către studentul nostru ca şcoală de fotografie. Îl felicităm şi îi oferim tot sprijinul nostru pentru dezvoltarea propriei cariere. Credem că selectarea lui între finaliştii competiţiei Student Focus este o bază concretă care poate duce la crearea altor cursuri interesante de studiu al imaginii în instituţia noastră şi care va inspira studenţii noştri să lucreze cu pasiune în acest domeniu vocaţional.”
Pentru mai multe informaţii despre programul Student Focus, accesaţi
http://www.worldphoto.org/student-focus/

Imaginile finaliştilor pot fi descărcate la press.worldphoto.org

Deschiderea anului universitar

Deschidere an universitar Cinematografie și Media – linia română, luni, 28 septembrie, ora 11.00 Join Zoom Meetinghttps://zoom.us/j/94699393416?pwd=clFpMCs0VGsyY0QzMTJobXlLSXdqQT09 Meeting ID: 946

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai