Romanian Short Waves

Incep înscrierile la Romanian Short Waves, ediția a 13 -a

București, 4 martie 2020 – Asociația Secvențe invită producătorii și realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecția de scurt-metraje a programului Romanian Short Waves 13 . Programul va fi prezentat în perioada 17 – 23 mai 2020, în secțiunea Short Film Corner, din cadrul celei de-a 73-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, fiind prevazuta si o proeictie intr-una din salile Palatului Festivalului .

Companiile care au experiență în producția de scurt-metraje și au obținut rezultate la marile festivaluri pot propune UN TITLU care va fi selectat automat. Pentru filmele de școala și cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecție de către un juriu format din profesioniști din industria filmului românesc. Romanian Short Waves acceptă și scurt-metraje documentare.

Cei interesați sunt invitați să trimită, până la data de 5 aprilie 202 filmele printr-un link vimeo youtube cu parola, sau webtransfer pe adresa asociatiei asoc.secvente@gmail.com
Pentru a fi incluse în preselecție, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Ficțiune – durată maximă de 20 de minute (un singur scurtmetraj/ regizor)
  2. Documentar – durata maximă de 24 minute
  3. Produse după data de 1 ianuarie 2018
  4. Subtitrate în limba engleză sau franceză

Anuntul scurt-metrajelor selectionate se va face pana pe data de 30 aprilie 2020. Realizatorii scurt-metrajelor selecționate vor trebui să prezinte, până cel târziu la data de 03 mai , o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerințele organizatorilor.

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor români posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor şi cumpărătorilor din industria de film din intreaga lume. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurt-metraj, iar participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

La ediţia din 2018 au fost înscrise 2.800 de scurtmetraje din 102 de ţări, scurtmetraje care au înregistrat peste 32.000 de vizionări în cadrul proiecţiilor din săli şi al bibliotecii virtuale.

Alături de participarea la Short Film Corner, scurt-metrajele selecționate la edițiile din anii trecuți au fost proiectate și Noaptea Institutelor Culturale si alte evenimente destinate promovarii scurt metrajelor

Dan Burlac – Director Program Romanian Short Waves
Contact: email. asoc.secvente@gmail.com

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai