Radu Jude, Vlad Popa și Sofia Nelega, în secțiunea Cinem@casa a Festivalului Filmului European

Cinem@casă, secțiunea specială dedicată scurtmetrajelor realizate în perioada izolării cauzate de starea de urgență, din cadrul Festivalului Filmului European din acest an, include scurtmetraje semnate de Radu Jude, cadru didactic asociat în programul de Regie de Film și TV, Vlad Popa – student în anul al doilea al aceluiași program și de Sofia Nelega, absolventă a programului Cinematografie, fotografie, media.

În „Stimați oameni de cultură”, lansat în 8 iunie, Radu Jude urmărește o serie de reacții la circularea pe o rețea de socializare a unei imagini cu caracter rasist de către politologul Vladimir Tismăneanu. „Jurnal cu mama”, al lui Vlad Popa, se axează pe conviețuirea împreună, în „cochilia protectoare” a aceluiași apartament, în timp ce Sofia Nelega invită în „Jurnal de cabină” către o „explorare a spațiului mental și celui cosmic, amândouă simulate printr-o cabină de proiecție”.

Filmele pot fi vizionate din 8 în 21 iunie pe site-ul Festivalului Filmului European (https://ffe.ro/2020/cinemacasa/), iar între 17 și 21 iunie, pe platforma TIFF Unlimited. Cele 21 de scurtmetraje din competiție pot fi votate, pelicula cu cele mai multe voturi primind, la final, premiul publicului.

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai