Participare activă a Clujului la Gala HOP 2017!

Un eveniment esențial pentru studenții absolvenți ai secțiilor de actorie se află acum în plină desfășurare: faimoasa Gală HOP sau Gala Tânărului actor, patronată de UNITER și organizată exemplar de prof. Miklos Bacs (UBB Cluj), director artistic al Galei și de echipa sa, care își propune an de an descoperirea, susținerea și încurajarea absolvenților Școlilor de teatru românești prin provocarea tinerelor talente să intre în competiție sub privirile unui juriu des specialitate format din personalități ale vieții teatrale. Un loc de onoare în acest juriu este ocupat de regizorul și profesorul Mihai Măniuțiu (FTT Cluj și manager al TNC), alături de actorul Bogdán Zsolt (TMS Cluj), actrița Ana-Ioana Macaria (Teatrul Bulandra), producătorul de film Ada Solomon și actorul Alexandru Voicu, câștigător al Premiului „Ștefan Iordache“ 2016.

Anul acesta tema ediției este SINGURĂTATE – Suportabila singurătate la A.P.Cehov, iar directorul artistic al festivalului se adresează astfel participanților:

Gala Hop este singura oportunitate de a sărbători Începutul, de a pune bazele unui statement al generației voastre, de a vă împărtăși căutările artistice și umane, de a aduce prin actul vostru autorial suprem, Monologul, ofrandă Vocației ce v-a ales, Spiritului Creator. Este singura șansă de împărtășanie colectivă, de afirmare a crezului vostru artistic și stilistic, singura șansă de a reaminti Cetății că sunteți aici, că sunteți puternici și importanți. Este singurul moment, asemănător momentului Creației, în care Începutul poate genera solidaritatea unei întregi bresle, momentul în care energiile, strădaniile și inventivitatea voastră și a mentorilor voștri pot crea o altă lume, momentul plin de speranță de care avem atât de mare nevoie atât noi, cei care suntem la apusul carierei, obosiți și vlăguiți de lupta pentru idealurile noastre cât și tinerii voștri colegi însetați de autoexprimare, de pe băncile facultăților. Sunteți responsabili de autenticitatea, profesionalismul, valoarea și sinceritatea acestui moment. Nicicând Bucuria nu a avut mai mare nevoie de Voi. Numai Voi puteți crea din Gala Hop ceea ce ne dorim cu toții, o competiție profesională de cel mai înalt nivel.“

La fel ca la edițiile precedente, absolvenții clujeni ai Facultății de Teatru și Televiziune sunt foarte prezenți și anul acesta. Îi putem astfel număra printre tinerii selecționați în concurs la secțiunea individual pe Blanca Doba, Dan Pughineanu și Alexandra Dușa.

Iar unul intre spectacolele invitate în acest an este o producție a promoției 2017, clasa Miklos Bacs: O femeie, după Peter Esterhazy, un spectacol de Andrea Gavriliu, cu Andreea Bănică, Norbert Boda, Nicole Burlacu, Alexandru Chindriş, Robert Danci, Blanca Doba, Radu Dogaru, Denisse Moise, Alexandru Popa, Dan Pughineanu, Irina Sibef, Cosmin Stănilă, Maria Teişanu și Eric Ţuţuian.

Gala Hop poate fi urmărită live pe site-ul propriu: http://galahop.ro/concurs-2017/

Le urăm tuturor participanților mult succes!

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai