Mircea Albuțiu – New Energy

Seria fotografică New Energy realizată de Mircea Albuțiu, fotograf și în prezent student al programului de master Documentary Filmmaking (anul II), a debutat pe scena culturală internațională în cadrul unei expoziții organizate în Leiria, Portugalia. Vernisajul a avut loc în data de 28 aprilie, în foaierul Teatrului José Lúcio da Silva, expoziția fiind deschisă publicului în perioada 28 aprilie – 26 mai.

Opera fotografică a lui Mircea Albuțiu se bazează pe o explorare documentară a realității, iar fotografiile care alcătuiesc seria New Energy surprind momente din timpul repetițiilor  în perioada martie- iunie 2014 pentru spectacolul coregrafului Gigi Căciuleanu, intitulat AMOR AMORES.

Într-un interviu acordat publicației online The Leica Camera Blog, Mircea Albuțiu precizează faptul că intenția acestor fotografii este de a surprinde esența noii energii introdusă de celebrul coregraf, prezentă atât în colectivul dansatorilor cât și pe scenă. Dansatorii de balet clasic ai Operei Naționale Române din Cluj Napoca au fost provocați de către Gigi Căciuleanu să exploreze stilul dansului contemporan, creând un spectacol inedit, care combină cele două stiluri de dans.

În perioada 3 – 27 august, expoziția New Energy va fi prezentă la Institului Cultural Român Lisabona.

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai