Case de Poveste și valori locale – experiențe dinamice de învățare și (re)conectare culturală

Asociația Create.Act.Enjoy în parteneriat cu Facultatea de Teatru și Film vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului CASE DE POVESTE

Trei povești uluitoare ale unor mari personalități ce au locuit la Cluj-Napoca vor putea fi descoperite de comunitate odată cu deschiderea Caselor de Poveste pregătite anul acesta de asociația Create.Act.Enjoy. După prima ediție a proiectului, în care publicul a avut acces liber la tururi ghidate în muzeele interactive ce i-au reprezentat pe Doina Cornea, Ioana Em. Petrescu și Sigismund Toduță, urmează deschiderea pentru comunitate a altor trei locuri puțin cunoscute sau inaccesibile publicului în mod normal și transformarea acestora în experiențe dinamice de învățare.

Prima Casă de Poveste deschisă în 20-22 mai va fi în memoria exploratorului Emil Racoviță, cel care a fondat biospeologia și primul Institut de Biospeologie din lume și a explorat cu mult curaj Antarctica. „Călătoriți, duceți-vă să explorați regiuni de pe globul nostru încă necunoscute sau insuficient studiate, ieșiți din mediul obligatoriu strâmt în care trăiți. Vedeți bine că ne putem întoarce oricând, chiar dacă plecăm pe un mic vas ca să înfruntăm furtunile, pământurile neprimitoare și banchizele înghețate. Iar câștigul pe care îl dobândiți din orice călătorie va fi enorm. Voința voastră va fi întărită, veți avea o viziune mai corectă asupra lucrurilor, vă veți obișnui să nu mai contați doar pe voi înșivă, ceea ce vă va da o încredere mai mare în propriile voastre forțe”, spunea Racoviță la Sorbona, în februarie 1900, când și-a prezentat expediția la Polul Sud.

Evenimentul îl găsiți detaliat aici:

https://www.facebook.com/events/2345469378940273?ref=newsfeed

Concept instalație artistică: Andreea Iacob
Projections (Creation & Mapping): Adelina Bulibașa și Andra Purdea
Scenografie: Gábor Zsófi

Mulțumiri deosebite partenerilor de la Institutul de Speologie „Emil Racoviță” și de la Facultatea de Biologie și Geologie UBB Cluj
???????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????ă, însă locurile sunt limitate, pe bază de rezervare.

Tururile ghidate sunt pentru câte 4 persoane și vă rugăm să faceți rezervări individuale (fiecare persoană cu rezervarea ei):

https://calendly.com/create-act-enjoy/case-de-poveste-emil-racovi-a?month=2022-05&fbclid=IwAR3a1BOLZDAtM7GZp61B8PTBs2IA3GhEMsHePSVTR0KRAEVCzQkwq3OrqE8

 

Următoarea Casă de Poveste ce va fi deschisă publicului în 27-29 mai este locuința lui Radu Stanca (dramaturg, poet, eseist și regizor de teatru) și a Dorinei-Doti-Stanca (actriță), un apartament din Piața Mihai Viteazul ce le păstrează amintirea intactă, cu toate manuscrisele, fotografiile de familie și obiectele personale. Apartamentul familiei Stanca se află în custodia Facultății de Teatru și Film, fiind donat la moartea lui Doti Stanca.

Iar cea de-a treia Casă de Poveste va fi cea a lui Sextil Pușcariu (filolog și lingvist, istoric literar, cronicar muzical și teatral), tururile ghidate fiind găzduite în incinta Institutului de Lingvistică pe care acesta l-a fondat la Cluj-Napoca, instituție care îi și poartă numele. La această casă vă invităm în weekendul 3-5 iunie.

Muzeele interactive din Casele de Poveste devin posibile prin tehnici de reenactment, bazate pe actorie, instalații multi-media și multă, multă documentare, totul sub coordonarea regizoarei Andreea Iacob, alături de o echipă interdisciplinară. Rezervările pentru tururile ghidate vor fi accesibile online, de pe pagina fb.com/Create.Act.Enjoy. Pentru a lărgi orizonturile culturale, proiectul include și organizarea unui tur ghidat pe străzile din Cluj-Napoca ce poartă nume de scriitori.

 

Vă așteptăm cu drag!