Filmele celei mai noi generații de absolvenți ai Departamentului de Cinematografie și Media, din cadrul Facultății de Teatru și Film (Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, vor fi proiectate, ca de obicei, într-un eveniment special dedicate acestora.

Programul proiecțiilor:

  • 10.00 – 10.45: Ioana Bălănescu, Simion Bica, Andrei Boar, Bodo Tamas
  • 11.00 – 11.45: Alexandra Cincea, Bogdan Csalai, Darius Drăguț
  • 11.45 – 13.00: Festivitate de absolvire și pauză de masă
  • 13.00 – 13.45: Csilla Peter, Anamaria Geger, Ilaria Nica
  • 14.00 – 14.50: Kulcsar Hunor, Marcela Luța, Oana Petrea
  • 15.00 – 15.55: Cosmina Prundurel, Oana Prunianu, Raul Stan, Alexandru Nagy
  • 16.00 – 16.45: Szabo Samuel, Vasile Todinca, Varga Tamas

Trailere

Trafa

Oana Prunianu

Documentarul Trafa spune povestea lui Adrian Simion, cunoscut și sub pseudonimul Trafa. El este un bărbat de 32 de ani pasionat de teatru și poezie. Se regăsește în comunitatea LGBT, însă a ascuns în permanență acest lucru părinților săi adopivi, din dorința de a-i proteja.

tu, Margit

Csilla Peter

Filmul „tu, Margit’’-prezintă două zile din viața cuplului Eugen și Margareta care trăiesc în satul Șmig, filmul se bazează pe rememorarea amintirilor și pe faptul că cei doi trăiesc din amintiri și invocă acest lucru în mai toate conversațiile lor.

Hax și Țupi

Ilaria Nica

Mai încearcă

Vasile Todincă

Scurtmetrajul ,,Mai încearcă” regizat de Vasile Todinca spune povestea lui Victor și a tatălui său care se pregătesc de venirea unui musafir important, care le-ar putea schimba viața de familie.

VADÁ

Marcela Luța

„VADÁ” este un film despre schimbare, despre cum experiențele din trecut pot avea un impact atât fizic, cât și emoțional. Protagonista, interpretată de regizorul filmului, se află într-o „lume aproape reală”, în care timpul nu există. Prin intermediul unor imagini meditative, susținute de un monolog personal, „VADÁ” aduce cele mai bune și cele mai rele rezultate din trecut. Acceptare sau răzbunare? – construirea viitorului indiferent de trecut.

Ispășirea

Andrei Boar

Fantoma unui copil este prinsă într-un spațiu din care nu mai poate scăpa. Singură și speriată, fantoma se aventurează în necunoscut. În cele din urmă își descoperă ultima sarcină, aceea de a salva copii de la sinucidere.

Regele

Simion Bica

Dinu întră într-o disperare obsesivă din cauza pierderii medalionului său norocos, pe care îl purta deobicei la gât. Acest incident, e motivul de ceartă, între el, și Tudorică, prietenul și colegul său de aprartament. Care, acum este suspectul principal în dispariția medalionului. Ne mai suportând, atitudinea miștocară a lui Tudorică, Dinu decide să ia anumite măsuri.

Peștera

Adrian Crăciunoiu

O călătorie în interiorul unei peșteri în care aveți “nevoie de cizme” pentru a nu vă uda.”

Ceva normal

Raul Stan

„Ceva normal”, regizat de Raul Stan, surprinde lipsa unei legături puternice între adolescenți și părinți. Remus, se află într-o continuă luptă cu ideile despre viață impuse de către părinți și a-și urmări adevărata pasiune, indiferent de obstacole. Frica de a eșua, dar și aceea de a nu avea dreptate în fața părinților, îl conduc spre un comportament total neadecvat, gândindu-se că este pregătit pentru a părăsi cuibul familial. Lipsa comunicării își face simțită prezența, ajungând ca până și cele mai simple discuții să se transforme într-un șir infinit de reproșuri între cele două tabere.

Geamăna

Alexandra Cincea

Invitație la nuntă

Cosmina Prundurel

Veronica (Andreea Zamfir) primește o invitație la nunta verișorului său cu care nu am mai avut contact de ani de zile. Relatând povestea unei experiențe traumatice din trecutul personajului, filmul explorează întrebarea: „Merită să vorbești după atâția ani de tăcere?”.

© Copyright 2018. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai