Concursul național de dramaturgie și publicistică teatrală ProScenium, Ediția a II-a

Facultatea de Teatru și Televiziune organizează cea de-a doua ediție a concursului de dramaturgie și publicistică teatrală ProScenium. Destinat elevilor de liceu, concursul își propune să recompenseze tinerii talentați și pasionați de teatru.

Cei interesați pot alege dintre cele două secțiuni, una dedicată dramaturgiei, iar cealaltă publicisticii de specialitate, sau pot concura la ambele. Principala condiție este ca textele să fie originale și nepublicate anterior.

Pentru secțiunea de dramaturgie, participanții vor trimite o piesă de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicată sau jucată pe o scenă profesionistă. Pentru cea de publicistică, concurenții vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2000-3000 de cuvinte, despre un spectacol vizionat. Juriul este format din specialiști în artele spectacolului, cu o experiență profesională considerabilă.

 

Premiul I (pentru fiecare secțiune):

  • Voucher de cărți în valoare de 500 de lei;
  • Invitație de a participa în mod gratuit la Tabăra de Dramaturgia Cotidianului, 2017.

Premiul II (pentru fiecare secțiune):

  • Voucher de cărți în valoare de 350 de lei.

 

Participanților care obțin locul I la oricare dintre secțiuni li se poate considera promovată cu nota 10 proba de la examenul de admitere la specializarea Teatrologie de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj.

Concursul „ProScenium” a fost inițiat din dorința organizatorilor de a încuraja tinerii cu aptitudini în domeniu să își valorifice talentul și să își exerseze spiritul critic, dar și pentru a-i promova pe aceștia, stimulându-i astfel să se implice și ulterior în viața teatrală românească. Tocmai din acest motiv, cele mai interesante scrieri vor fi antologate într-un volum publicat de editura LiterNet.

Până pe 15 mai 2017, doritorii pot expedia textele, în format PDF, însoțite de formularul de înscriere la concurs (completat olograf și scanat) pe adresa concurs@teatrologie.ro, sau prin poștă, pe adresa Universurarea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune, Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4, sala 12, cu mențiunea „Pentru concursul ProScenium”.

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai