Anca Măniuțiu și Miklós Bács, premiați de Senatul UNITER

UNITER

Prestigiul Facultății de Teatru și Televiziune a fost confirmat încă o dată cu ocazia Galei UNITER. La cea de a XXIV a ediție, care s-a desfășurat luni 9 mai 2016, la Oradea, cadre didactice și absolvenți au obținut următoarele premii:

  1. Conf. dr. Anca Măniuțiu – premiul Senatului  UNITER pentru critică și istorie teatrală.
  2. Prof. dr. Bács Miklos – premiul special: un mentor al tinerelor generații de actori.
  3. Adrian Damian (absolvent promoția 2008): premiul pentru scenografia spectacolului Cântăreața Cheală, regia Radu Nica, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași.
  4. Radu Afrim (absolvent promoția 2000) – premiul pentru cea mai bună regie, spectacolul Tihna.

De asemenea, premiul pentru cel mai bun spectacol a fost acordat spectacolului Clasa noastră, de Tadeusz Slobodzianek, regia László Bocsárdi, decor și costume Bartha József și Kiss Zsuzsanna, realizat la Teatrul Național “Lucian Blaga” din Cluj, condus de regizorul și profesorul universitar Mihai Măniuțiu, cu o distribuție reunind majoritar absolvenți ai Facultății de Teatru și Televiziune.

Dintre absolvenții facultății, au mai fost nominalizați:

  • Richard Balint (promoția 1999) – pentru rolul  Gorge din spectacolul  Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas.
  • Florentina Năstase (promoția 2008) – pentru rolul Laura din spectacolul Menajeria de sticlă,
  • Andreea Tănase (promoția 2014) – pentru rolul Samira din spectacolul Balcanicele.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa din data de 29.02.2016, Senatul a acordat d-nei Anca Măniuțiu, premiul pentru “Critică și istorie teatrală” și premiul special d-lui Miklós Bács “un mentor al tinerelor generaţii de actori”.

Citeste mai mult pe uniter.ro

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai