Agata Olteanu, câștigătoarea marelui premiu pentru scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Gijón

Scurtmetrajul „Să crești sub un cireș amar” / „To Grow under an Old Cherry Tree”, realizat de tânăra regizoare Agata Olteanu în perioada pandemiei, a primit marele premiu în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Gijón. Ajuns la cea de-a 38-a ediție, festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente de profil la nivel mondial, selecția fiind una dintre cele luate în considerare și pentru nominalizările la premiile Oscar.

Acum studentă în anul al treilea al specializării Regie de Film și TV a Facultății de Teatru și Film (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca), Agata Olteanu și-a început drumul în film prin voluntariat la diferite festivaluri din țară, apoi prin participarea în secțiunea „Let’s Go Digital” a Festivalului Internațional de Film Transilvania. De atunci, a experimentat cu mai multe formate audiovizuale, de la videoclip la fotografie și instalații media.

„Să crești sub un cireș amar” este un documentar sub forma unui eseu video care surprinde viața de zi cu zi din timpul izolării prin întâmplări amuzante și inconfortabile. Proiectul a fost realizat în mare parte doar cu ajutorul unui telefon mobil și a fost coordonat de Radu Jude și Adrian Sitaru.

Mai multe informații și date de contact, în dosarul de presă atașat.

Sa-cresti-sub-un-cires-amar_presskit_website

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai