Adrian Împărățel, selecționat la Festivalul de la Locarno

Facultatea de Teatru și Televiziune, în calitate de producător principal, anunță că filmul Patul lui Procust, în regia studentului nostru Adrian Împărățel, a  fost selecționat la Festivalul de la Locarno (Elveția), unul dintre cele mai presitigioase festivaluri de film din Europa (categoria A). Acesta a avut prima ediție în 1946 si este acreditat în top 15 mondial, alaturi de Cannes sau Berlin. Secțiunea în care filmul va fi proiectat în competiție pentru trofeul Pradino d’Oro se numește Pradi di domani (Leoparzii de maine).

Adrian Împărățel este student în anul II la Cinematografie & Media, Specializarea Regie de Film. Proiectul său – inițial un exercițiu de seminar – este coordonat de cunoscuții regizori Radu Jude & Adrian Sitaru, profesori ai Universității Babeș-Bolyai, care contribuie activ la dezvoltarea Școlii de film de la Cluj.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului: https://www.locarnofestival.ch/pardo/program/archive/2018/catalog-sections.html?sid=71007.

Acest trofeu a mai fost câștigat în 2007 de colegul nostru Adrian Sitaru și în 2017 de Cristina Haneș (absolventă a secției de Cinematografie din Facultatea de Teatru și Televiziune).

Images of Witchcraft

Conferința internațională imagini ale vrăjitoriei: cinema, teatru, arte vizuale. Program

Dincolo de lume

Documentarul DINCOLO DE LUME, realizat de studenții Rareș Abraham și Horațiu Curuțiu în cadrul masteratului Interactive Documentary a fost selectat

© Copyright 2019. Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babes-Bolyai